Головне

Блонська: Кодекс олімпійського руху я порушила неупереджено, несвідомо та за незалежних від мене обставин

22.08.2008 12:42 398 0

Українка Людмила Блонская, що завоювала в Пекіні срібло в легкоатлетичному семиборстві, за вживання допінгу позбавлена олімпійської нагороди, дискваліфікована і повинна залишити Олімпійські ігри.

Таке рішення оприлюднила Дисциплінарна комісія МОК у п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таким чином, срібна медаль Олімпіади-2008 у легкоатлетичному семиборстві переходить американці, що зайняла третє місце, Хайліз Фоунтейн, а бронзова - росіянці Тетяні Черновій.

Людмила Блонська, в якої відберуть срібло в семиборстві, прокоментувала свою дискваліфікацію сайту НОК України.

"Мені, як спортсменці, зараз дуже складно говорити. Я вирішила зробити цю заяву, оскільки усвідомлюю, що порушила правила чесної гри, а головне - підвела країну, престиж якої я захищала і заради якої завжди прагнула досягати високих спортивних результатів.

Я визнаю свою провину і сприймаю рішення Міжнародного Олімпійського Комітету як справедливе. Разом з тим, вважаю за необхідне повідомити, що кодекс олімпійського руху я порушила неупереджено, несвідомо та за незалежних від мене обставин.

Крім того, я здивована неправдивою інформацією, яка протягом останніх днів розповсюджується в Інтернеті та ЗМІ щодо мого приватного життя та сімейних відносин.

Приношу вибачення всім своїм суперницям, всім членам великої олімпійської сім'ї", - Блонська.

Коментарі ()