Головне

Українські олімпійські збірники заробляють 500 гривень на місяць

08.08.2008 16:19 117 0

Український борець родом з Івано-Франківщини Василь Федоришин, який готується до виступів на Олімпіаді у Пекіні на базі у Конча-Заспі, в інтерв'ю "УМ" розповів про фінансові та житлові умови українських борців:

"На Івано-Франківщину вертатися нікуди. Квартиру у обласному центрі мені обіцяють уже багато років, але досі так і не дали. Утім, якщо й житло нададуть, назовсім із Києва не переїду, тому що на батьківщині ні з ким тренуватися. У столиці я вже десять років, мені тут подобається. Хоча довго звикав до місцевої екології - спочатку часто боліла голова. А ось за кордоном я б не жив ніколи - лише відпочивати там можу".

"У Києві живу в хаті дружини разом із сім'єю її брата. - продовжує спортсмен. - Квартира трикімнатна, наша кімнатка - найменша. Через це ми з Радою досі не думаємо про дітей, хоча вже дуже хотілося б поповнення. Що ж, потрібно вигравати Олімпіаду й купувати свою квартиру".

Скажіть, скільки заробляє провідний український борець власне спортом?

"Раніше держава платила збірникам по 1000 гривень. Але в 2006 році міністр Павленко вирішив, що це забагато, й урізав платню вдвічі. Ви уявляєте, як можна прожити в місяць за 500 гривень? До того ж дружина - домогосподарка. Але, на щастя, допоміг спортклуб ЦСКА, який спонсорує уродженець Івано-Франківщини Андрій Силецький. Він живе в Москві й спонсорує тамтешній армійській клуб також. У Москві, звісно, зовсім інші гроші крутяться, але й того, що платять нам, достатньо для нормального життя".

Коментарі ()