Головне

Артем Удачин: 460 кг у сумі гарантує "золото"

08.08.2008 09:18 110 0

Важкоатлет Артем Удачин, який посів друге місце на чемпіонаті світу 2006 року в Домініканській Республіці, сподівається на медаль на Олімпійських іграх, хоча визнає, що зараз підіймає недостатню для цього вагу. Дещо полегшить завдання Удачину на Олімпіаді-2008 відсутність лідера вагової категорії понад 105 кг іранця Реза-Заде.

"У ривку я зараз піднімаю 200 кг, у поштовху - 240. Такий результат у Пекіні, думаю, дозволить піднятися лише на п'яте місце. Скільки треба для перемоги - дізнаємося 19 серпня. Гадаю, 460 кг у сумі гарантує олімпійське "золото", - вважає Удачин. - Розподіл медалей важко передбачити, адже в нашій категорії є п'ять-шість приблизно рівних за класом атлетів, і не вгадаєш, хто скільки підніме в Китаї. Багато що залежатиме від того, наприклад, як спортсмен спав перед стартом, що їв, як пристосувався до клімату тощо. Але, якщо обмежуся четвертим місцем, усі муки того не будуть варті".

"У Сіднеї-2000 мені не вдалося продемонструвати свій потенціал повною мірою через цілий букет травм. Особливо непокоїло коліно, але не хотілося втрачати можливості виступити на Олімпіаді. Тоді, у 20 років, я не претендував на медалі, а проходив своєрідну "обкатку". Повернувшись із Австралії, одразу пішов на операцію, бо, крім усього іншого, порвав зв'язку в чотирьох місцях", - розповідає українець.

За словами атлета, його зараз турбує невелика травма спини. "Але, сподіваюся, це робочий момент, адже ушкодження у нас - повсякденна річ. Останній чемпіонат України пропустив через травму плеча - півтора місяця сидів у Кончі-Заспі туристом. Гадаю, встигну до початку змагань повністю позбутися "неполадки", аби вона не завадила виступати на повну потужність".

Нагадаємо, напередодні Олімпіади у Афінах-2004 допінг-проба Артема Судачина дала позитивний результат і спортсмен був дискваліфікований на два з половиною роки.

За матеріалами "УМ"

Коментарі ()