Головне

Львівська "Галичанка" поповнюється молодими талантами

07.08.2008 15:21 393 0

Срібний призер останніх двох сезонів львівська "Галичанка" ретельно готується до нового гандбольного сезону. Команда завершила перший тренувальний збір у Южному, а в ці дні перебуває в Тисовці на другому зборі. Разом з першою командою у Тисовці до сезону готується її наближчий резерв "Галичанка-ЛУФК". Про це сьогодні повідомив голова Асоціації спортивних журналістів Львова Роман Цюняк.

-У цьому році керівництво "Галичанки" вирішило об'єднати "Галичанку-2" й команду Львівського училища фізичної культури, - розповідає головний тренер майбутнього учасника вищої ліги "Галичанки-ЛУФК" Василь Козар. - Я підтримав цю ідею, бо вважаю саме за таких умов швидше прогресуватимуть молоді, перспективні гандболістки. У той час, коли головна команда була на тренувальному зборі в Южному, ми тренувалися неподалік - у Коблєво. Сповна задоволений тим збором. Повірте, дівчата настільки оздоровилися, що взимку не повинні хворіти. Тепер ми тренуємося в Тисовці. Усі без винятку юні гандболістки працюють з великим бажанням і натхненням.

-Уже третій рік в училищі навчаються і тренуються юні гандболістки. Якщо на початках це були одиниці, то минулого року ми набрали 14 осіб 1991-1994 р. н., а відтак змогли створити свою команду. Тому з вересня 2007 року відділення гандболу запрацювало на повну силу. Молодша команда училища виступала у Всеукраїнській дитячій лізі, де змагалися 12 команд-учасниць. Планували потрапити у вісімку кращих і завдання виконали, поділивши сьоме-восьме місця з командою Рівного. Я задоволений і тренуваннями, і грою, яку упродовж чемпіонату демонстрували мої підопічні. Уже нині є дуже перспективні дівчатка, які подають великі надії й з часом в училищі навчатимуться члени збірної України з гандболу, як того вимагає керівництво цього навчального закладу. Були, на жаль, такі зарозумілі й "продвинуті" діти, з якими довелося розпрощатися. Тому цього року в училищі залишилися продовжувати навчання лише вісім дівчат з 14. Натомість набрали кращих вихованців 1994-1996 р. н. гандбольних секцій ДЮСШ Городенки Івано-Франківської області, які виграли першість України, Жидачева, Новояворівська, Кам'янки-Бузької. Загалом навчатимуться 22 дівчинки різного віку й ми зможемо сформувати дві команди ЛУФК по вікових категоріях - 1992-1993 і 1994-1995 р. н. Головне завдання для нас, тренерів - це поставити юним гандболісткам техніку та навчити їх тактиці гри в гандбол. Це ті необхідні компоненти, не заклавши які у юному віці, згодом надолужити їх буде вкрай важко, а відтак - стати класним гравцем, яких ми прагнемо бачити у львівській "Галичанці". Я знаю і вмію це робити. А головне - що робота з дітьми мені до вподоби, - зазначив Василь Козар.

zik.com.ua  

Коментарі ()