Головне

Євро-2012. Щоб побудувати стадіон Львову доведеться продати половину міста?

06.08.2008 15:11 123 0

Будівництво стадіону до Євро-2012 у Львові фінансуватиметься за рахунок продажу землі і майна

"Будівництво стадіону у Львові цього року фінансуватиметься стовідсотково з бюджетних коштів. Сьогодні фінансовий ринок є досить перегрітий, і відсоткові ставки по кредитах - високі, тому для міста немає сенсу виходити на ринок запозичень. Це занадто дорогі гроші. Торік було набагато ефективніше залучати такі ресурси, ми їх залучили під 11%. Сьогодні відсоткові ставки - понад 20%, тому брати кредит для міста було б не правильно. Тому, хоч ми маємо протокол про наміри з "Укрексімбанком", я не думаю, що будемо його у цьому році використовувати", - прокоментував сьогодні, 6 серпня, ZAXID.NET перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

Синютка також заявив: "Сьогодні дорогою є земля і нерухомість. Тому для нас краще на піку ціни їх продавати, ніж залучати кредит". Він додав: "Сьогодні була нарада з начальником управління комунальної власності. Прийнято рішень на відчуження комунального майна на близько 104 млн грн, при плановому завданні 88 млн грн"

Окрім цього, за словами першого заступника міського голови Львова, "на рахунках міської ради знаходиться не менше 80 млн грн". "Велику частину цих коштів ми розміщуємо на депозитах. По бюджету розвитку на депозитах розміщені 35 млн грн, які на цей момент не мають потенційного використання для оплати за виконані роботи", - поінформував він.

О.Синютка підсумував, що про невиконання дохідної частини бюджету Львова, а, відтак, брак ресурсів на фінансування стадіону до Євро-2012, питання не стоїть. "У нас може бути питання - чи потрібно додатково передавати із загального фонду бюджету кошти у бюджет розвитку, чи дохідна частина бюджету розвитку буде виконана тільки за рахунок відчуження майна і продажу землі".

Щодо процедури виділення коштів на будівництво стадіону, то, за словами першого заступники міського голови Львова, додаткових рішень ЛМР не потрібно. "Фінансування стадіону нічим не відрізняється від фінансування будь-якого іншого об'єкту. Просто до нього прикута значна громадська і політична увага, - прокоментував він. - На сьогодні уже є бюджетне призначення по стадіону. Після цього, за процедурою, оголошується тендер. Наскільки мені відомо, відповідні пропозиції уже подані в Міністерство економіки. Після проведення тендеру укладається договір. За законом, у ньому може бути передбачене авансування - до 30% вартості робіт. Однак я переконаний, ми не будемо йти на авансування, хочемо укласти договір з оплатою за виконані роботи. Після укладеного договору приймається рішення міського голови про фінансування, додаткових рішень виконкому не потрібно".

www.zaxid.net

Коментарі ()