Головне

Обличчя України на Олімпіаді - це вулики і "Маскі-шоу"

06.08.2008 10:58 173 0

7 серпня о 15 годині за київським часом у Пекіні відбудеться урочиста церемонія підняття державного прапору України.
Як пише сайт Національного олімпійського комітету, "традиційна церемонія, що проходить в Олімпійському селищі і збере українських спортсменів, тренерів, офіційних осіб, представників засобів масової інформації, символізуватиме готовність нашої країни до участі в Олімпійських іграх".

Після завершення урочистого заходу перед нашими і не тільки спортсменами виступлять "зірки української естради, покликані підтримати українських олімпійців".  Серед цих зірок  Віталій Козловський, Наталія Валевська, Віктор Павлік, Борис Барський, Сніжана Єгорова, Антон Мухарський та Камалія. Нагадаємо, актор комік-трупи "Маскі-шоу" Борис Барський заявляв, що не знає, для чого їде на Олімпіаду.

Крім того, 7 серпня в столиці Ігор-2008 урочисто відкриють Український олімпійський дім. Він буде оздоблений глечиками і вуликами:

"Розташована на території Посольства України в КНР домівка буде оздоблена у відповідності до нашого національного колориту. Тин та хатинка, возик та криниця, глечики й вулики - і це далеко не повний перелік атрибутів, що передаватимуть відвідувачам культурне та історичне багатство українського народу. До того ж, пригощатимуть гостей дому українськими стравами, а зустрічатимуть - українські музики та зірки вітчизняної естради," - пише сайт НОК.

Саме у ньому будуть приймати почесних гостей з різних країн світу. Там же, серед вуликів, відбуватимуться вшанування чемпіонів та призерів Олімпійських ігор, будуть проходити прес-конференції та ділові зустрічі, урочисті прийоми тощо.

11 серпня еліта світового олімпійського руху зможе оцінити наших зірок і наші вулики:

"Чудово оздоблений куточок України в Пекіні зустріне близько 300 поважних гостей. Серед них - представники Оргкомітету Ігор, члени Міжнародного Олімпійського Комітету та керівники Міжнародних олімпійських федерацій, голови олімпійських делегацій різних країн, Олімпійські чемпіони і призери. День України відвідає особисто президент МОК Жак Рогге. Зустрічатимуть гостей українською музикою, а частуватимуть - стравами української кухні", - повідомляє НОК.  

Це дійство має назву День України у Пекіні.

Нагадаємо, раніше Ігор Ліхута, чоловік і продюсер Таїсії Повалій, заявляв, що День України у Пекіні фінансує Росія.

Коментарі ()