Головне

Обрано нове керівництво Генеральної асамблеї Спортивного комітету України

31.07.2008 18:54 322 0

29 липня 2008 року відбулася позачергова сесія Генеральної асамблеї Спортивного комітету України.

Ініціаторами проведення позачергової звітно-виборчої асамблеї виступили Всеукраїнська федерація черліденгу груп підтримки спортивних команд, Федерація кікбоксингу України WAKO, Федерація мотоциклетного спорту України, Федерація самбо України, Федерація спортивного орієнтування України, Федерація шахів України.

Під час роботи Генеральної асамблеї було обрано нові керівні органи. Президентом спортивного комітету України став перший заступник Міністра України у справах сім'ї, молоді і спорту Ілля Шевляк. Першим віце-президентом - директор департаменту фізичного виховання і неолімпійських видів спорту Олександр Артем'єв, віце-президентом - працівник апарату Верховної Ради України Юрій Крикун Ю.Ю., генеральний секретар - Працівник апарату Верховної Ради України Прилипко Р.В.

Генеральна асамблея затвердила нову редакцію Статуту Спортивного комітету України. Делегатами були висловлені низка пропозицій з покращання роботи і були прийняті відповідні рішення.

Зокрема, в резолюції позачергової звітно-виборчої сесії Генеральної асамблеї Спортивного комітету України визначено, що спорт є важливим напрямом соціально-культурної діяльності та сприяє розвитку відносин між державами, зміцненню контактів громадян різних країн та відіграє вагому роль у встановленні взаємної довіри між людьми.

По-друге, СКУ зобов'язалася будувати взаємостосунки у сфері спортивної діяльності на основі Міжнародної хартії фізичного виховання і спорту ЮНЕСКО, Спортивної хартії Європи та Кодексу спортивної етики, рекомендацій інших авторитетних світових інституцій в частини підвищення ролі фізичного виховання та спорту у суспільстві.

У документі також порушено клопотання перед Міністерством України у справах сім'ї, молоді та спорту щодо створення необхідних умов для підготовки вітчизняних спортсменів з неолімпійських видів спорту до VIII Всесвітніх ігор  2009 році. СКУ також виходить з ініціативою про започаткування та проведення І Європейських спортивних юнацьких ігор 2009 року в Україні («Артек») як комплексних спортивних заходів, що проводитимуться в Європі та будуть сприяти підвищенню іміджу України у спортивному русі.

Спортивний комітет постановив надалі здійснювати заходи з об'єднання зусиль щодо створення спільних програм задля популяризації спорту взагалі та спортивних досягнень атлетів України в засобах масової інформації. А також визначив негативне явище сучасного спорту - вживання спортсменами допінгових препаратів і створить усі умови для суб'єктів ЄСК щодо «чистого» спорту та виконання вимог Антидопінгового Кодексу.

В резолюції засуджено дії певних осіб, які спрямовані на розкол єдності Європейського руху з неолімпійських видів спорту шляхом створення альтернативних організацій від імені України, ведення переговорів та компрометування діяльності Європейського спортивного комітету.

Коментарі ()