Головне

Катерина Бондаренко: На Олімпіаді слабких суперників немає

31.07.2008 16:55 240 0
Катерина Бондаренко: На Олімпіаді слабких суперників немає

Жіноча тенісна збірна України у Пекіні представлена максимально можливим складом - чотири учасниці одиночного розряду та два дуети у парному. Синьо-жовті кольори захищатимуть Олена Бондаренко, Катерина Бондаренко, Тетяна Перебийніс та Марія Коритцева. У парному розряді сестри Бондаренко виступатимуть разом, другий дует сформують Коритцева і Перебийніс. Нагадаммо, що в одиночному розряді стартує 64 тенісистки, у парному - 32 дуети.

У 2000 році у Сіднеї наша збірна складалася з пари Ганни Запорожанової та Олени Татаркової, у Афінах-2004 в одиночному розряді витупала Тетяна Перебийніс у парному - дует Юлії Бейгельзімер та Тетяни Перебийніс. Тоді у парному розряді наші тенісистки поступилися у першому колі, в одиночному - Перебийніс вибула у другому раунді.

Нагадаємо, сестри Бондаренко перемогли на цьогорічному Australian Open у парному розряді. Повернуться українки 19 серпня.

Сьогодні Катерина Бондаренко, її мама та тренер Наталія Бондаренко та Перший віце-президент Федерації тенісу України Герман Беньямінов дали останню прес-конференцію перед вильотом у Пекін:

Наталія Бондаренко: Стан Олени насправді дуже складний, адже ми рахуємо вже не дні, а навіть години до початку олімпійських змагань. Час дуже обмежений, і саме тому Олена не змогла взяти участь у прес-конференції - у неї маса процедур. На корт Олена вийшла тиждень тому, але вона ще не може грати так як вміє. На жаль, коліно (у Олени був ушкоджений меніск, у Німеччині 1 липня була зроблена операція - ред.) ще турбує.

Катерина Бондаренко: Почуваю себе відмінно. Дуже рада, що потрапила у "одиночку" на Олімпіаді. Намагаюсь зробити все, щоб вдало виступити.

Декілька турнірів поспіль ти не могла подолати перше коло - у чому причина?

Катерина Бондаренко: Так склалося, що зараз у мене дуже болить стопа. Тому дуже важко стартувати.

- Це не завадить виступам у Пекіні?

Катерина Бондаренко: За пару днів все буде добре.

- Чи не вважаєте ви, що складний графік турнірів цього року дався взнаки у здоров'ї?

Катерина Бондаренко: Цілком можливо, що ці травми справді від пере навантажень. Відпочинок планую лише наприкінці року. А так буду ще продовжувати знущатися над собою (сміється).

- Олена нещодавно після операції. Наскільки варта для тенісистів Олімпіада, щоб жертвувати здоров'ям?

Катерина Бондаренко: Олімпіада важлива не лише для тенісистів але для усіх спортсменів. Вона проводиться раз на чотири роки - і не завжди туди є можливість потрапити.

- Враховуючи стан здоров'я Катерини і Олени, чи варто знятися з одиночного розряду та зосередитися винятково на парі?

Наталія Бондаренко: Ми так довго мріяли потрапити на Олімпіаду, саме в одиночний розряд. І зараз сказати - закінчуйте, ми не будемо виступати в "одиночці" - це буде зовсім неправильно. Ми будемо старатися, будемо показувати усе, на що здатні.

Герман Беньямінов: Ще є час на підготовку, адже змагання починаються лише 10 серпня.

- Яку пару ви з Оленою вважаєте головним суперником?

Катерина Бондаренко: На Олімпіаді будуть виступати дуже хороші пари. Там слабких суперників немає.

Герман Беньямінов: Насамперед американські сестри Вільямс, які перемогли на Вімблдоні. У цілому, кожна пара може виграти турнір. І в одиночному розряді так само. Багато буде залежати від жеребкування.

- Катерино, ви вже грали у Китаї?

Катерина Бондаренко: Колись була у Шанхаї - мені дуже не сподобалося. Дуже сильна спека і задуха.

Герман Беньямінов: Через спеку буде дуже складно грати тим спортсменам, які виступають на відкритому повітрі.

- Що каже лікуючий лікар Олени щодо її участі в Олімпіаді?

Наталія Бондаренко: Лікар у Німеччині був налаштований дуже оптимістично. В Україні ми намагаємось жодних прогнозів не робити - робимо все, що на сьогодні можливо, щоб повністю відновитися. Зокрема, вправи на тренажерах, плавання у басейні.

- Катерино, ви із сестрою багато виступали та їздили разом. Зараз ви досить довгий час окремо. Не сумуєте?

Катерина Бондаренко: Звичайно дуже сумно самій. Олена писала дуже рідко, бо була зайнята. Навіть ні з ким було поговорити.

Сподіваємося, що сестри-українки зроблять собі і всій країні чудові подарунки. Адже Катя й Олена 8 та 14 серпня святкуватимуть свої дні народження.

Коментарі ()