Головне

В Одесі триває турнір з кульової стрільби

29.07.2008 13:41 114 0

60 спортсменів з восьми областей України, а також Молдови беруть участь у змаганні з кульової стрільби "Кубок Півдня - 2008", який триває на базі Одеського обласного стрілецького клубу.  

У турнірі беруть участь команди з восьми областей України, а також стрільці з Молдови. Протягом шести днів 60 спортсменів віком від 11 років демонструють власну влучність у стрільбі з дрібнокаліберної та пневматичної гвинтівки і пістолета. За дванадцятьма вправами розігруються 12 комплектів нагород, а серед можливих переможців чимало заслужених людей. Передусім, це майстер спорту міжнародного класу Ольга Чікалова, заслужені майстри спорту України Ганна Щербакова та Ігор Максименко, чемпіони Європи серед юніорів Ігор Дімніч, Денис Філістович і Денис Кушніров, повідомляє управління прес-служби Міністерства оборони України.

Як повідомив директор обласного стрілецького клубу Сергій Бабакін, "Кубок Півдня" є обов'язковим календарним змаганням. Обслуговують його судді міжнародної категорії Геннадій Чапала та В'ячеслав Крижевський. Сергій Бабакін також підкреслив, що враховуючи попередні досягнення всіх збірних команд, на сьогодні важко спрогнозувати переможця та призерів турніру, і це додає йому додаткової інтриги.

Також у ці дні триває завершальний етап підготовки українських спортсменів до Олімпіади-2008 у Пекіні. Готується у складі національної збірної країни і Іван Рибовалов, який тренується на базі Одеського обласного стрілецького клубу.

За словами Сергія Бабакіна, "Кубок Півдня" було організовано у 2000 році за ініціативи головного тренера збірної команди України з кульової стрільби Анатолія Кукси. Про рівень змагання красномовно свідчить той факт, що при досягненні спортсменами відповідних результатів вони можуть отримати звання майстра спорту України.

Щорічний турнір, організатором якого виступило Одеське обласне товариство сприяння обороні України, завершиться 1 серпня.

Коментарі ()