Головне

Ющенко заявляє, що жоден аеропорт не готовий

29.07.2008 11:52 188 0

Президент України Віктор Ющенко наголошує на необхідності якнайшвидше розпочати роботи з реконструкції міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави сказав сьогодні у вступному слові під час засідання Ради національної безпеки та оборони.

В.Ющенко нагадав, що у 2004 році цей проект пройшов всі процедури в уряді та парламенті, і угода була готова до виконання ще три роки тому.

Президент наголосив, що аеропорти жодного з шести міст, які прийматимуть Євро-2012, не готові до чемпіонату.

"Коли ми говоримо про проблеми підготовки Євро-2012 в частині аеропортів... Жоден аеропорт з шести міст, які потенційно можуть приймати спортсменів чи вболівальників, не готовий до прийому такої кількості людей", - наголосив В.Ющенко, додавши, що найбільші проблеми існують саме по аеропорту "Бориспіль".

В.Ющенко підкреслив, що ще три роки назад на державному рівні було досягнуто домовленостей щодо надання Україні урядом Японії кредиту на реконструкцію аеропорту, а пізніше, на відкритому конкурсі, визначений підрядник.

Президент зауважив, що цей кредит можна отримати на дуже вигідних умовах. Зокрема, кредит становить 175 млн. доларів на 30 років з пільговим періодом десять років з відсотковою ставкою 1,5%.

"Уряд у минулому році під бюджетні потреби позичав гроші удвічі дорожче", - наголосив Президент, висловивши здивування, що когось не влаштовують умови, запропоновані Японією.

Він підкреслив, що оголошення цієї угоди корупційною є безпідставним. "Я хочу заявити, що це є корупційна ревізія", - наголосив В.Ющенко, підкресливши, що влада не повинна переглядати угоди, підписані на державному рівні.

Коментарі ()