Головне

Ярослав Попович: перевантажив організм

28.07.2008 17:47 155 0

Українець Ярослав Попович у цьогорічному "Тур де Франс" лише 24-й, тоді як минулого року в загальній класифікації він посів 8-му сходинку. У завершальному етапі престижної велобагатоденки він показав 27-й результат. Іще один українець, Володимир Густов, фінішував на 46-му місці.

"Досі намагаюся відповісти, чому все так сталося, - ділиться своїми міркуваннями Ярослав Попович. - Поки що бачу одне пояснення. Річ у тім, що програму підготовки до "Тур де Франс" і тести мені розписує мій особистий тренер. Він вважав, що мені не потрібно було проводити загальнокомандний збір напередодні Великої петлі: мовляв, висота 2750 метрів над рівнем моря, на якій моя бельгійська команда проводила збір - дуже велика для мене. Наставник наполягав на тому, що мені необхідно вирушити позайматися індивідуально на Тенеріфе або Лівіньо - там висота над рівнем моря не перевищує 1900 метрів. Я перший рік у команді, тож вирішив підкоритися рішенню тренерського штабу "Сайленс-лотто" й увесь тиждень працював лише на загальнокомандному зборі. Можливо, перевантажив свій організм. Утім, наголошу, це тільки одна з версій. Щоправда, найправдоподібніша, на мій суб'єктивний погляд".

Нагадаємо, цьогорічним переможцем "Туру" став Карлос Састре з команди СSС. Іспанець одягнув жовту майку лідера після 17-го етапу й не залишив шансів суперникам. Він виборов перемогу в 95-му "Тур де Франс" іще в суботу, фінішувавши першим у роздільці. Тож недільний етап став лише формальністю. Састре - третій іспанець поспіль, після Оскара Перейро й Альберто Контадора, який переміг у  найпрестижнішій гонці сезону.

У неділю на показовому етапі велогонщики проїхали 143 кілометри околицями Парижа й фінішували в самому центрі французької столиці. У завершальний день змагань перемогу здобув бельгієць Герт Стегменс, а Састре на 14 секунд поступився переможцеві в загальній групі.

Проте у підсумку після 21-го етапу Карлос на 58 секунд випередив свого найближчого суперника - Кейдела Еванса з команди "Сайленс-Лотто". У командному заліку перемогу святкувала СSС, за яку виступають і Карлос Састре, і наш Володимир Густов. А от команда Поповича - "Сайленс-Лотто" - в підсумку п'ята.

Після напружених змагань Ярославові Поповичу не до відпочинку. Невдовзі він вирушить у Пекін, де представлятиме Україну на Олімпійських іграх.

prosport.lviv.ua

Коментарі ()