Головне

Відбулося відкриття Олімпійського селища. ФОТО

28.07.2008 13:11 223 0
Відбулося відкриття Олімпійського селища. ФОТО

Олімпійське селище складається з комплексу багатоповерхових житлових корпусів, ресторану на 6000 персон, бібліотеки, шпиталю, басейнів, тенісних кортів, баскетбольних майданчиків, бігових доріжок, магазинів, кафе.

Передбачена власна пожежна станція. Після закінчення Олімпійських і Паралімпійських ігор селище буде реконструйоване і продане. 

У селищі вже поселилися українські спортсмени. Українці розмістилися у двомісних номерах шестиповерхового будинку, який, до речі, повністю відведений під наших олімпійців. Житлові приміщення можна назвати типово олімпійськими, адже їх наповнення і стилістика повторюють варіанти Афін і Турина. На кожному поверсі помешкання розташовані по блочній системі - кожен об'єднує по дві кімнати та має загальний хол і душові. В кімнаті також типовий набір - два ліжка, шафи, тумбочки. Скромно, але доволі комфортно.

На першому поверсі знаходиться штаб української збірної, який досить гарно оснащений приміщеннями для нарад, роботи. Вже в найближчі дні запрацює медико-реабілітаційний центр для відновлення як після тренувань так і змагань.

Сусідами ж наших олімпійців стануть канадці, а зовсім неподалік розташовані помешкання господарів Олімпіади китайців.

1 серпня в їдальні Олімпійського селища заплановано обід членів Виконкому Міжнародного Олімпійського Комітету, одним із яких є президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

"Ми запрошуємо всіх учасників Олімпіади починати приїжджати у селище. Постараємося задовольнити потреби кожного, незважаючи на відмінність культур і релігій", - наводить слова мера селища AP.

Світлини Xinhua Photo та НОК

Коментарі ()