Головне

Євро-2012 зриває підготовку легкоатлетів?

21.07.2008 19:15 425 0

Заслужений тренер України Андрій Фадєєв на прес-конференції Дніпропетровської обласної федерації легкої атлетики України заявив, що розвитку легкої атлетики заважає підготовка до Євро-2012:

"Підготовка до Євро-2012 несе в собі загрозу розвитку легкої атлетики. Після реконструкції "Металург" стане суто футбольним стадіоном, без бігових доріжок. Наскільки мені відомо, планується переобладнати й інші стадіони, зробивши їх винятково футбольними. При цьому в інших містах України, в Польщі будують стадіони відразу з біговими доріжками. Більш того, англійський стадіон Вемблі, який спочатку будувався як суто футбольний, теж обладнали біговими доріжками. У всьому світі розуміють важливість розвитку легкої атлетики. Шкода, що в Дніпропетровській області це не так".

Віце-президент ФЛАУ Олег Зайченко навів статистику:

"Не зважаючи на успіхи дитячого і юнацького спорту, результати дорослих легкоатлетів Дніпропетровської області з кожним роком знижуються. На Олімпіаду в Пекіні вирушає 254 українських спортсмена, з них 75 легкоатлетів. При цьому від Дніпропетровської області до Пекіна їде 2 легкоатлети (ще 1 перебуває в аркуші очікування). На Олімпіаді в Сіднеї в 2000 році виступало 12 дніпропетровських легкоатлетів, а в Афінах в 2004 році - 4".

За матеріалами ФЛАУ

Коментарі ()