Головне

Україна повезе на олімпіаду найбільшу делегацію, а привезе 2 золота?

16.07.2008 17:14 195 0

На Олімпіаду в Пекін поїде найбільша за кількісним складом делегація за роки незалежності України

По це заявив міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко у середу на Кабміні.

Він вважає, що є всі підстави для успішного виступу національної збірної України на ХХІХ літніх Олімпійських іграх, що відбудуться з 8 по 24 серпня в Пекіні.

Більше того, за підсумками роботи Міністерства та НОК створено передумови для перевищення прогнозу фахівців (13 медалей, з них 1-2 золоті)  щодо завоювання українськими спортсменами медалей на ХХІХ літніх Олімпійських іграх. Прогноз Міністерства - 12-14 медалей, з яких 2-3 золотих.

Павленко зазначив, що  сьогодні на засіданні виконкому Національного олімпійського комітету вже затверджено персональний склад офіційної делегації національної збірної команди України для участі.

Команда налічуватиме 252 спортсмена з 28 видів спорту, 159 тренерів та  інших фахівців.

За кількісним складом - це найбільша делегація за роки Незалежності України. Хоча на початку року були підстави прогнозувати, що не більше 220 спортсменів зможе виконати ліцензійні нормативи.

Офіційний перевізником збірної буде Аеросвіт; парадну форму безкоштовно надано італійською фірмою БОСКО, а спортивну - фірмою НАЙК із США; сформовано туристичні групи спеціалістів - 600 осіб; на базі посольства України в Китаї буде відкрито Український дім.

Коментарі ()