Головне

В чому поїдуть на Олімпіаду наші спортсмени

16.07.2008 16:22 624 0
В чому поїдуть на Олімпіаду наші спортсмени

У середу вперше широкому загалу була представлена офіційна спортивна форма Олімпійської збірної України на Іграх XXIX Олімпіади.

Наші атлети будуть екіпіровані у форму компанії "Nike".

Розробляючи дизайн та ескізи Олімпійської форми Національний олімпійський комітет України радився зі спортсменами, адже вони як ніхто інший знають, якою має бути спортивна екіпіровка, йдеться в повідомленні на сайті НОК.

При пошитті форми Nіke Swіft Suіt для легкоатлетів олімпійської збірної України використовувалася технологія спеціального крою, за якої бокові шви зсунуто на спину. Це дозволило поліпшити аеродинамічні показники. Терморегуляція у ній відбувається за рахунок сітчастих вставок на ділянках тіла з підвищеним потовиділенням. Весь одяг зроблено з високоякісного матеріалу, який зменшує опір, що дозволяє спортсменові виграти близько 0,02 секунд на 100 метрах.

При виготовленні взуття використовувалася технологія Flywіre, що дозволила Nіke створити надлегке та міцне взуття і до мінімуму скоротити кількість матеріалу, що використовується для верху моделей. Завдяки цій технології шиповки для бігу тепер важать 93 грами. Також, взуття членів Олімпійської збірної України створювалося NІKE з використанням технології Lunarlіte з матеріалу Lunar Foam. Це високореакційна та пружинисто еластична піна, що розподіляє силу тиску по значно більшій площі, таким чином атлети не концентрують тиск в одному місці.

"Завдяки угоді, укладеній Національним олімпійським комітетом та компанією "Nike", форма для українських олімпійців передбачена не лише для урочистих церемоній нагороджень або відпочинку, як це було раніше, а ще й для тренувань і змагань більшості видів спорту. Кожен спортсмен національної Олімпійської збірної України отримає комплект продукції з понад 20 різних найменувань, а ряд видів спорту ще й спеціалізовану змагальну екіпіровку", - йдеться в повідомленні.

Фото з сайту НОК

Коментарі ()