Головне

"Олімпійський" ще встигне прийняти легкоатлетів

01.07.2008 19:11 294 0

Сьогодні на НСК "Олімпійський" розпочались відбіркові змагання українських легкоатлетів на Олімпіаду в Пекіні. Виконати олімпійський норматив і перемогти на національній першості - ось основні умови потрапляння легкоатлета в збірну країни.

Кросмен Сергій Лебідь та марафонка Наталія Беркут спробують свої сили на найдовших стадіонних дистанціях - 5000 м та 10000 м. Тут поки що ніхто не має олімпійського нормативу. А в запасі у Наталі - норматив  А в марафоні.

На 3 000 м з перешкодами чітко видно двох лідерів - Валентину Горпинич (нещодавно в Ялті покращила рекорд України) та Вадима Слободенюка (майже місць тому виконав норматив Б). На вдвічі коротшій дистанції і без перешкод повертається у форму Чемпіон світу Іван Гешко, який всього два дні тому фінішував на другому старті в сезоні у французькому Ліллі. Найближчий за результатами до Івана - Олександр Борисюк, четверте місце на Кубку Європи 2008.

Натомість 1500 м у жінок - повна непередбачуваність. На 1500 м вже кілька разів в сезоні стартувала Тетяна Петлюк. Останнього разу на ІІ-му етапі Кубку України навіть обігнала Тетяну Головченко, Чемпіонку Європи з кросу. На 1500 м в останній день змагань Неля Непорадна виграла медаль для країни на Чемпіонаті світу серед юніорів, на 1500 м в останній день змагань Ірина Ліщинська також завоювала таку важливу для України нагороду на Чемпіонаті світу. Окрім Тетяни Головченко та Ірини Ліщинської, олімпійський норматив також в кишені Наталії Тобіас, триразової фіналістки Чемпіонатів світу, переможниці міжнародної Універсіади ‘03.

Раніше результат менше двох хвилин на дистанції 800 м вважали більше, ніж пристойним. Зараз результатом менше двох хвилин вже нікого не здивуєш. Окрім срібної призерки ЧС ‘08 та ЧЄ '07 Тетяни Петлюк, а також переможниці минулорічної Всесвітньої універсіади Юлії Кревсун, на третє місце претендуватиме Зоя Гладун-Нестеренко (поки виконано норматив Б), Тамара Твердоступ та Ольга Єкименко.

Наталії Пигиді не вистачає двох сотих до нормативу А на 400-метрівці і одну десяту на 200 м. Наталія поки що єдина має нормативи Б. На 100 м норматив А рік тому в Каламаті пробігла Ірина Штангєєва.

Компанію бар'єристкам, олімпійським призеркам Олені Красовській та Тетяні Терещук-Антиповій складуть Євгенія Снігур та Анастасія Рабченюк відповідно. Євгенія двічі перемагала на Кубках Європи, фіналістка зимового Чемпіонату світу, Анастасія за останній місяць показувала суттєвий прогрес результатів від старту до старту.  

До світової еліти спринтерів поки що зумів пробитись тільки Сергій Демидюк, 110 м з бар'єрами.

Федерація легкої атлетики України

Коментарі ()