Головне

FIG обмежилась щодо російського тренера лише попередженням

01.07.2008 11:00 113 0

Дисциплінарна комісія Міжнародної федерації гімнастики обмежилась лише попередженням на адресу тренер російської збірної Ірини Вінер.

Як повідомляє сайт FIG, розглянувши обставин справи, президентська комісія, посилаючись на статтю 10 статуту та статтю 42.2 , вирішила висловити попередження пані Вінер.

Попередження - найнижча санкція,  передбачена статутом FIG.

Водночас Вінер інформувала керівні органи FIG, що вона зосередиться на своїй діяльності, як головний тренер російської команди. Вона заявила, що вирішила не балотуватися, як член техкому FIG для наступного олімпійського циклу.

Вінер звинувачується  Міжнародною федерацією гімнастики (FIG) в агресивному поводженні зі спортсменками, а також в некоректних висловлюваннях з приводу статуту, правил і рішень FIG.

Кілька років тому в Іспанії оператор випадково зазнав, як Вінер чубила за кулісами змагань свою гімнастку. Минулого року росіянка звинуватила Сергія Бубку в лобіюванні медалі Ганни Безсонової на чемпіонаті світу.

У квітні 2008 року FIG дискваліфікувала українського тренера Ірину Дерюгіну на 8 років за порушення статуту організації. Апеляцію українки розглядатимуть 30 червня.

Коментарі ()