Головне

¡Viva España! ВІДЕО

30.06.2008 00:05 1446 0
¡Viva España! ВІДЕО

0:1 - Торрес (22)

Перед початком фіналу більшість уболівальників і фахівців висловлювалися на користь іспанців. Напевне півфінальна гра проти Росії справила на всіх велике враження, а отже навіть ставки букмекерів мали значний перекіс у бік іспанської команди.

Проте перші хвилини довели, що і німецька команда не збирається грати другим номером. Перші хвилин 15 перевага була у підопічних Лева. Перший момент виник уже на 9 хвилині, Клозе пройшов лівим флангом відкотив на лінію штрафного під удар Хітцльшпергеру, той пробив, але прямо у руки Касільясу.

Іспанія огризнулася на 14 хвилині. Фабрегас віддав гостру передачу у штрафний на Іньєсту, той подавав і Метцельдер мало не зрізав м'яч у праву від Леманна дев'ятку, який все-таки зміг перевести шкіряну кулю на кутовий.

Починаючи з середини тайму Іспанія міцно заволоділа ініціативою. На 23 хвилині протягом півхвилини іспанці двічі небезпечно пробили, спочатку Торреса, після навісу Рамоса пробив головою і влучив у штангу, а вже у продовженні цієї ж атаки Капдевіла ударом здалеку мало не влучив у дальній кут німецьких воріт.

Забила іспанська команда після грубої помилки Лама. Хаві віддав на Торреса, той поставив корпус Ламу, обійшов того за рахунок швидкого ривка, і з правого кута штрафного перекинув м'яч через Леманна, який вийшов з воріт, щоб скоротити кут для удару.

Не пройшло і хвилини, а іспанці знову могли забити. Іньєста отримав м'яч ліворуч пройшов до штрафного, змістився в центр, прибрав захисника, перевів на правий кут воротарського, але Сільва вдарив дуже неточно, хоча перед ним були фактично порожні ворота.

Початок другої половини гри був насичений боротьбою у центрі поля. Проте навіть у ці хвилини іспанці мали певну перевагу. На 53 хвилині небезпечного удару завдав Хаві. Іспанець пробив з лінії штрафного і тільки кидок Леманна врятував німців від неприємностей.

Найреальніший момент забити німці мали на 60 хвилині. Пуйоль втратив м'яч біля правого кутового прапорця, німці відпасували на лінію штрафного на Баллака, який пробив з ходу - м'яч чиркнув об сітку із зовнішнього боку воріт.

Натомість іспанці тільки з 67 по 69 хвилину могли тричі забити. Спочатку німці помилилися виконуючи штучний офсайд під час подачі штрафного, і Рамос бив головою під перекладину - Леманн переводить м'яч на кутовий. Після розіграшу кутового на лівому фланзі Іньєста увірвався до штрафного і пробив у ближній кут, цього разу врятував Фрінгс, який страхував штангу. Хвилиною пізніше той же Іньєста уже на правому фланзі отримав м'яч у штрафному, пробив, але Леманн парирував удар.

Проте найреальніший момент іспанці змарнували на 81 хвилині (до цього свої шанси втратили Торрес і Гуіса). Сенна у центрі поля обіграв трьох німців, віддав праворуч на Касорлу, той навісив у штрафний на Гуісу, Гуіса скинув головою на Сенну, який набігав по центру воріт, але той трохи не дотягнувся до м'яча, до воріт було 3 метри.

Останні хвилини, як, власне, і весь матч, іспанці провели зі значним запасом і заслужено перемогли.

Фактично за 90 хвилин збірна Німеччини не створила жодного гольового моменту, тоді як іспанці ще мінімум двічі мали забивати у ворота Леманна.

Іспанія єдина команда на першості, яка провела всі матчі на одному рівні і у всіх здобула перемоги.

Іспанія чемпіон Європи! Романтичний футбол на Євро-2008 переміг!!!

¡Viva España!

Коментарі ()