Головне

Київ може стати шаховою столицею на найближчі два роки

26.06.2008 15:08 207 0

25 червня, в середу Глава Республіки Калмикія, президент ФІДЕ Кірсан Ілюмжинов прибув з робочим візитом у Київ, де відбулася його зустріч з новообраним мером української столиці Леонідом Черновецьким, повідомляє прес-служба міського голови.
 
Сторони обговорили питання потенційного двостороннього співробітництва. Мер Києва виразив готовність української сторони в проведенні великих шахових змагань під егідою ФІДЕ: одного з етапів жіночого Гран-Прі в 2009 році і чоловічого Гран-Прі в 2010 році. Черновецький також висловив зацікавленість у реалізації проекту будівництва шахового центру в українській столиці.

Кірсан Ілюмжинов. Фото FIDE.com

Серед ініціатив Ілюмжинова, озвучених у ході переговорів, будівництво багатофункціонального шахового Палацу в Києві, упровадження шахів як шкільного предмета в українських школах. Як повідомив президент ФІДЕ, витрати за будівництво шахового центра - а це порядку $100 млн. - візьмуть на себе інвестори ФІДЕ.

За інформацією Ілюмжинова, концепція була розроблена торік і зараз уже підписуються угоди про будівництво шахових палаців з інвестиційними коштами від ФІДЕ з 36-а міськадміністраціями в різних країнах, що входять до всесвітньої шахової федерації,

Також в прес-центрі УНІАН відбулася прес-конференція. Там же пройшла церемонія нагородження переможців і призерів шахового конкурсу, що проходив у газеті «Нова» під патронатом президента ФІДЕ.

Коментарі ()