Головне

Донадоні звільнено з посади головного тренера збірної Італії

24.06.2008 20:35 3955 0

У вівторок Федерація футболу Італії вирішила звільнити Роберто Донадоні з поста головного тренера національної збірної за незадовільні результати команди на чемпіонаті Європи.

"Скуадра адзурра", діючий чемпіон Європи, виступала у так званій "групі смерті" разом із збірними Франції, Нідерландів і Румунії. У першій зустрічі італійці були розгромлені голландцями з рахунком 0:3. У другій вони добилися нічиєї з командою Румунії, при чому якби Адріан Муту реалізував пенальті у другому таймі, то італійці могли б той матч і програти. У третій зустрічі збірна Італії начисто переграла французів з рахунком 2:0 і завдячуючи тому, що румуни програли другому складу команди Нідерландів, вийшла до чвертьфіналу.

У матчі 1/4 фіналу проти іспанців збірна Італії більшу частину матчу відбивалась від атак суперника. Основний і додатковий час завершився нульовою нічиєю. У серії післяматчевих пенальті італійська збірна зазнала поразки і завершила свій безславний виступ на Чемпіонаті.

Роберто Донадоні. Фото Reuters

Нагадаємо, що перед самим стартом чемпіонату Європи Роберто Донадоні продовжив свій контракт до 2010 року, але в угоді був присутній дуже важливий пункт - сторони можуть розірвати відносини у зв'язку з невдачею на континентальній першості. Донадоні погодиться піти у відставку, хоча до цього він неодноразово стверджував, що не збирається залишати національну команду.

За час своєї роботи на посаді головного тренера збірної Роберто Донадоні неодноразово критикувався і за вибір гравців, і за використання ігрових схем. Так, Донадоні ігнорував успіхи ветеранів італійського футболу, Алессандро Дель Пьеро і Філіппо Індзагі.

Очікується, що новим головним тренером "Скуадри адзурри" буде обрано Марчелло Ліппі, який у 2006 році привів італійську збірну до титулу чемпіонів світу.

Роберто Донадоні став черговим тренером збірної-учасника чемпіонату Європи, який залишив свою посаду після вильоту з турніру. Раніше Карел Брюкнер оголосив, що залишає збірну Чехії, Кобі Кун покинув збірну Швейцарії, Луіс Феліпе Сколарі йде із збірної Португалії до лондонського "Челсі", Марко Марко Ван Бастен залишить збірну голландії і очолить "Аякс".

За матеріалами Газета.Ru

Коментарі ()