Головне

Італія – Іспанія: перед матчем

22.06.2008 12:40 394 0
Тренер збірної Італії Роберто Донадоні попросив футболістів насолодитися своєю грою у чвертьфінальному матчі Євро-2008 з іспанцями.

Пропустивши чотири голи на груповому етапі, збірна Італії постарається наглухо прикрити головну атакуючу міць іспанців в особі Давіда Вільі і Фернадо Торреса, що на двох провели п'ять м'ячів. Відзначимо, що іспанці зайняли перше місце в групі D, у трьох матчах якої набрали дев'ять очок.

Донадоні віддав належне суперникові, що у березневому товариському матчі узяв гору над "скуадрой адзуррой" з рахунком 1:0. Проте, тренер упевнений, що після перемоги над французами в заключному матчі групового етапу його підопічні зможуть продовжити безпрограшну серію в офіційних двобоях з іспанцями, що триває вже 88 років.

"Ми недавно зустрічалися зі збірною Іспанії, - сказав тренер італійців. "У них відмінна команда. Вони не завжди вдало грають на великих турнірах, однак це лише підстьобне них. Ми повинні бути мотивовані так само, як вони. У них мало фізично міцних гравців, зате вони мають високу швидкість. Ми багато чого перейняли один в одного, однак товариський матч не йде ні в яке порівняння з чвертьфіналом чемпіонату Європи. У нас також є сильні сторони. Гравці повинні отримати задоволення від гри, а щоб досягти цього, потрібно зіграти добре. Якщо вони зроблять це, то зможуть зробити справжній прорив".

У той же час, Донадоні наполягає, що його команда не відмовиться від звичного стилю гри, нехай навіть збірна не зможе розраховувати на дискваліфікованих Андреа Пірло і Дженнаро Гаттузо. У стартовий склад "скуадри адзурри" повинний повернутися Массімо Амброзіні, а замість Пірло на полі може з'явитися півзахисник "Роми" Альберто Аквілані. Рішення по цих гравцях Донадоні прийме на ранковому тренуванні в день матчу. Нагадаємо, що кілька днів назад на занятті травму коліна отримав Андреа Бардзальі, що вибув з гри до кінця турніру.

Тренер іспанців Луїс Арагонес також поки не визначився зі стартовим складом, однак у нього на це були інші причини. Якщо збірна Італії в першому матчі зазнала поразки і зіграла внічию у своєму другому двобої, то іспанці в трьох зустрічах набрали максимальну кількість очок. У перших двох матчах Арагонес випустив на поле основний склад, що розгромив росіян (4:1) і здолав шведів з результатом 2:1. У заключному матчі групового етапу з греками на поле вийшли інші гравці. Однак і тут іспанці добилися перемоги - 2:1. Перед недільним двобоєм 69-річний фахівець сказав, що поки не визначився з "основою" на чвертьфінальний матч. Як би то не було, наставник упевнений у перемозі своїх підопічних.

"Я упевнений у нашій перемозі, - заявив іспанець, підопічні якого на шести останніх великих турнірах спотикалися на стадії чвертьфіналу. "Я не сумніваюся, що ці хлопці викладуться на 110 відсотків. Ми повинні налаштовуватися на матч у позитивному ключі, що і робить наша команда. Моя склянка поки повна лише наполовину. Почуваю, що ми повинні пройти далі".

Арагонес, що назвав Фабіо Гроссо і Луку Тоні найбільш небезпечними гравцями в складі італійців, сподівається на повернення в гру Карлеса Пуйоля, що зашкодив стопу в матчі зі шведами. Наставник вірить, що його команді під силу перемогти на чемпіонаті Європи. "Я вірю, що ця збірна зможе перервати невдалу серію раз і назавжди", - відзначив фахівець.

Офіційний сайт Євро-2008

Коментарі ()