Головне

Хорватія – Туреччина: післямачеві коментарі

21.06.2008 02:49 317 0
Тренер збірної Туреччини Фатіх Терім:

Хотів би поздоровити збірну Хорватії і її тренера. Був гарний матч, але це футбол. Не можна здаватися до самого фінального свистка, адже саме це і робить футбол цікавим. Хочу поздоровити і своїх хлопців. Виграти могли обидві команди. Думаю, ми можемо пишатися собою. Емре Ашик, Тунджай Шанлі й Арда Туран дискваліфіковані на півфінальний двобій з німцями, оскільки отримали сьогодні жовті картки. До того ж, у нас багато травмованих.

За останні два роки ми проробили величезний обсяг роботи, а тому заслужили путівку в 1/2 фіналу. Якби виграли хорвати, я б сказав, що вони заслужили перемогу. Однак я радий, що вдача виявилася на нашій стороні. Я говорю футболістам, щоб вони ніколи не здавалися. Я ставлю перед ними задачі і прошу, щоб вони не думали про поразку. Думаю, збірна Туреччини здатна навіть на більше. Нам би дуже знадобилися ті, хто знаходиться зараз у лазареті. Однак навіть без них ми виглядали прекрасно.

Сподіваюся, наші уболівальники отримали задоволення від цієї перемоги. Хотілося б тільки попросити їх не перетворювати власну радість у чиюсь трагедію. Жодна перемога не варта життя людини. Вірю, що шанувальники збірної Туреччини будуть радуватися і святкувати, але при цьому не заподіють нікому шкоди. Втратити шанси на перемогу за такий короткий проміжок - дійсний удар по психології будь-якої команди. Я розумів це і знав, що ми можемо виграти в серії пенальті. По ходу кампанії ми відігравалися нелічену кількість разів, а це непросто. Сподіваюся, що ми усе-таки відкриємо рахунок у дуелі зі збірною Німеччини. В успіху немає межі. Після гола хорватів багато наших футболістів звалилися на газон, а я сказав Арде Турану, щоб він виймав м'яч з воріт і починав з центра поля. Я просто не здавався.

Ми могли програти, але ще була надія врятуватися. Я завжди говорю, що ми можемо зробити більше для своєї країни. Ми знаходимо вихід з безнадійних ситуацій. Досягаємо успіху найбільш складним чином, але це теж промовляє на нашу користь. З такими футболістами програти неможливо.

Тренер збірної Хорватії Славен Біліч:

Це був гарний матч, і я б хотів поздоровити усіх, хто приймав у ньому участь. Гра одержала неймовірну кінцівку - таке буває тільки у футболі. Якщо в цілому глянути на 120 хвилин двобою, то в нас було більше моментів ніж у збірної Туреччини. Часом турки робили на нас тиск, але все-таки, до цього ми проходили більш сильних суперників. Ми чекали, що в останні кілька хвилин турки зроблять усе, щоб зрівняти рахунок. Звичайно ж, у цей час їх мало турбувало, чи пропустять вони другий м'яч. Ми зуміли перехопити м'яч і провести контратаку, що закінчилася положенням "поза грою". Суперники навіть не встигли провести масований натиск, у них поперед було усього кілька людей. Але це був потужній удар, що призвів до голу в наші ворота.

Це був уже третій матч збірної Туреччини, виграний у такому екстремальному стилі. Якщо їх і далі буде супроводжувати вдача, то вони цілком можуть вийти у фінал. Очевидно, що в турецьких футболістів досить майстерності, і в їхній грі присутня елемент несподіванки, що так важливо у футболі. Туреччина вже показала, що вона здатна на усе. Звичайно, у збірної Німеччини на один день відпочинку більше, та й додатковий час укупі із серією пенальті вимотали турків. Але деякі футболісти збірної Туреччини відбули дискваліфікацію і повернулися в гру, так що вони не здадуться без бою.

Офіційний сайт Євро-2008

Коментарі ()