Головне

Туреччина перемогла хорватів у віденському трилері. ВІДЕО

21.06.2008 00:41 574 0
Туреччина перемогла хорватів у віденському трилері. ВІДЕО

1:0

1:1

Серія пенальті

Хорватів більшість фахівців бачила фаворитами матчу, а отже з перших хвилин можна було очікувати потужних атак від хорватської команди.

Але сталося дещо інакше. Перші хвилин 10 перевага була взагалі на боці турків, але до гостроти справа так і не дійшла. Прокинулися хорвати на 19 хвилині, саме цією хвилиною датується перший небезпечний момент у матчі. Модріч пройшов правим флангом прострілив у штрафний на Оліча, але той з лінії воротарського влучив у перекладину, Кранчар добивав - вище воріт.

Це був чи не єдиний спалах за весь тайм. Після цього гра заспокоїлася і до свистка на перерву команди навіть не могли наблизитися до чужих воріт, аби завдати небезпечного удару. Був на 38 хвилині удар Топала з 40 метрів, але м'яч буквально на пару сантиметрів розминувся з лівою дев'яткою воріт Плетикоси.

На 51 хвилині момент біля своїх воріт організував Рюшту, хорвати подали у штрафний, воротар турецької збірної невпевнено пішов на перехват, Оліч вийшов сам-на-сам перекинув м'яч через Рюшту, м'яч полетів у бік воріт, Оліч у падінні спробував добити, але захисники винесли шкіряну кулю подалі від воріт.

Наступного моменту довелося чекати аж 20 хвилин. Праньїч, Оліч і Ракітіч розіграли швидку комбінацію у три ходи, останній увійшов у штрафний, але з 10 метрів пробив значно вище воріт.

На 84 хвилині мав шанс забити Даріо Срна, але його удар зі штрафного з лівої від себе дев'ятки витягнув Рюшту.

Останні хвилини основного і весь додатковий час команди намагалися не ризикувати, хоча перевага у ці хвилини була на боці турків, але суттєвих моментів протягом 29 хвилин овертайму не було.

А от в останні 3 хвилини додаткового часу команди розіграли справжню драму. Спочатку на 120 хвилині помилився Рюшту, від чомусь побіг за м'ячем, який відскочив під час боротьби Срни і турецького захисника на правому фланзі. Модріч випередив Рюшту, розвернувся і навісив у воротарський, де Класніч, який за 3 хвилини до цього вийшов на поле, замкнув головою цей пас.

Хорвати вже святкували перемогу, але сталося неймовірне. На останній доданій хвилині Рюшту виконав штрафний зі своєї половини, турки поборолися біля штрафного, відкинули м'яча на Шентюрка і той з 15 метрів відправив м'яч під поперечину. 1:1, і все має вирішити серія пенальті.

Хорватів схоже надломив гол, пропущений на останній хвилині, оскільки з 4 виконаних пенальті вони забили лише 1 (точним був Даріо Срна), Модріч, Ракітіч і Петріч свої удари змарнували. А ось турки забили всі свої 3 удари. У турецької команди забивали Туран, Шентюрк і Алтинтоп.

Туреччина створює чергове диво і виходить до півфіналу, де 25 червня у Базелі зіграє проти німців.

Коментарі ()