Головне

Вперше Чемпіонат Європи з фехтування пройде у столиці України

17.06.2008 19:57 344 0

Право проведення Чемпіонату Європи-2008 Київ завоював на Конгресі Європейської Конфедерації фехтування 5 липня 2006 года. Суперниками України були Італія і Болгарія. Проте, Київ переміг Неаполь із значною перевагою, отримавши 24 голоси проти 12.

Чемпионат пройде у Палаці спорту з 5 по 11 липня. На ньому очікується участь близько тисячі спортсменів, тренерів, суддів і офіційних осіб з 40 країн. Підтвердили свою участь провідні фехтувальні країни: Росія, Італія, Франція, Угорщина.

Президент Європейської Конфедерації фехтування російський бізнесмен Алішер Усманов виділив з власних котів призовий фонд чемпіонату - 100 тисяч євро.

А Виконавча Дирекція Чемпіонату Європи у вівторок, 17 червня, ухвалила рішення, що відвідування змагань буде вільним.

Про хід підготовки до цих змагань розповів майстер спорту міжнародного класу, виконавчий директор Чемпіонату, член Виконкому Європейської Конфедерації фехтування, член Правління Міжнародного добродійного фонду "За майбутнє фехтування", генеральний секретар Федерації фехтування України Максим Парамонов.

- До чемпіонату Европи залишилось менше місяця. Що Ви можете сказати про готовність Києва до цієї події?

- Ми вступили у завершуючу фазу підготовки до Чемпіонату. Чітко дотримуємося наміченого графіку, і сподіваюся, будемо готові гідно зустріти всіх учасників змагань і гостей турніру.

- Україна у всі часи славилася своїми майстрами клинка. Це чемпіони світу і Олімпійських Ігор Григорій Крісс, Володимир Смірнов, Віктор Путятін, Іосиф Вітебський, Вадим Гутцайт, Сергій Парамонов, Сергій Голубицкий, Володимир Лукашенко. Цей список можна продовжити. Проте ви вперше висунули кандидатуру нашої країни на проведення континентального чемпіонату. Чим це викликано?

- Бажання провести Чемпіонат Европи у нас було завжди. Але ми вирішили спочатку спробувати себе в організації юніорських етапів Кубку світу, які проходять в Одесі і Києві. Після успішної організації цих змагань і хороших відгуків про них представників національних федерацій, ми вирішили спробувати свої сили в проведенні більш серйозного заходу. Вперше ми подали заявку у 2006 році, провели прекрасну презентацію, і відразу ж перемогли, перегравши Неаполь.

- Після розвалу Радянського Союзу українські тренери роз'їхалися по всьому світу. Сьогодні фехтування в Україні стрімко розвивається. Завдяки чому вдалося відродити славні традиції українського фехтування?

Ще з часів розпаду СРСР завданням першого головного тренера України Сергія Парамонова було зберегти національну школу, не відступатися від традицій. Не зважаючи на те, що в ті роки у нас не було результатів, ми вистояли. З моменту приходу на пост головного тренера олімпійського чемпіона Вадима Гутцайта, який очолив нову молоду команду, ми змогли не лише встояти на старих рубежах, але і, використовуючи нові технології, додати розвитку фехтування в нашій країні прискорення.

За матеріалами офіційного сайту Чемпіонату

Коментарі ()