Головне

Провал чехів на Євро 2008 ознаменував завершення ери Брюкнера, Коллера та Галасека

16.06.2008 21:15 341 0

Головний тренер збірної Чехії Карел Брюкнер не зміг підібрати кращого слова, щоб описати гру своїх підопічних у останні 15 хвилин на цьогорічній європейській першості, як крах.

- Третій гол був нічим іншим як крах. Я не можу це пояснити, - сказав Брюкнер. Я не міг цьому запобігти. Ми мали зіграти краще.

Драматична поразка від Туреччини стала останньою для Брюкнера, який пере початком чемпіонату сказав, що по завершенню Євро 2008 піде на пенсію. Також за ним мали завершити виступи за національну збірну нападник Ян Коллер, який забив 55 голів, і півзахисник Томаш Галасек.

Загалом чеська команда ще раніше отримала важкий удар, коли через травму коліна не зміг взяти участь у чемпіонаті Томаш Росіцькі, а ще раніше завершили виступи за збірну півфіналісти Євро 2004 Павел Недвед, Карел Поборскі та
Владімір Шміцер.

- Ми так і не змогли знайти іншого гравця на це місце, - сказав Брюкнер у понеділок про Росіцькі. - У нас є проблеми у середині.

Але також проблеми у команди були і у нападі. Ян Коллер за весь сезон у Бундеслізі відзначився лише двічі. Тому не дивно, що єдиний гол у матчі проти Швейцарії, забив Вацлав Сверкош, який вийшов на заміну саме Яна Коллера. А Мілан Барош також далекий від своєї ідеальної форми.

- Великі перемоги і великі поразки, це все частини однієї історії, - філософськи підсумував Брюкнер. - Це були чудові роки.

Досі невідомо хто замінить Брюкнера на тренерському містку, і виведе збірну 20 серпня на товариську гру проти англійців. Заступник голови чеської федерації футболу Властіміл Костал сказав, що рішення з цього приводу буде прийнято наприкінці червня.

- Починається нова ера, - сказав Костал.

sportsillustrated.cnn.com

Коментарі ()