Головне

Румунам обіцяють збільшити преміальні до 1 млн. євро за вихід у чвертьфінал

16.06.2008 19:10 380 0
Голова румунської федерації футболу Мірча Санду заявив, що якщо збірна Румунії вийде у чвертьфінал ЧЄ-2008, її гравці отримають премію в €1 млн, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Він відзначив, що якщо румунська команда виходить із групи в наступну фазу ЧЄ-2008, то отримає за це від УЄФА і ФІФА більш €2 млн, 50% з яких будуть призначені гравцям і тренерам. Більш того, за словами Мірчі Санду, багато румунських підприємців і бізнесменів готові взяти участь у матеріальному заохоченні національної команди, якщо вона досягне успіху у ході європейського футбольного чемпіонату, у тому числі, у виді виділення грошових сум, а також у виді подарунків об'єктів нерухомості. Визначати внесок кожного гравця, від якого буде залежати розмір приватних премій, буде вирішувати головний тренер збірної Румунії Віктор Піцурке після консультацій зі спонсорами, хоча він і не схвалює того, щоб "бізнесмени платили футболістам".

Якщо не матеріальну, то моральну підтримку збірній Румунії робить прийомний син пари Чаушеску - Валентин, що вважає її нинішнього тренера Віктора Піцурке "видатним керівником, що може організувати її гру". Будучи великим знавцем і шанувальником футболу ще відтоді, коли його батьки були на самій вершині влади в Румунії і навіть приймаючи участь у відборі гравців для національної збірної, Валентин Чаушеску заявив, що "Піци" (Піцурке) добре знає голландців і зможе досягти нічиєї із цією командою. Якщо ми програємо, сказав він, не потрібно засмучуватися - футбол є футбол".

www.gazeta.ru

Коментарі ()