Головне

Хорватський дубль відправляє поляків додому. ВІДЕО

16.06.2008 23:43 536 0
Хорватський дубль відправляє поляків додому. ВІДЕО

Поляки мали за будь-яку ціну перемагати хорватів з якомога більшим рахунком, і чекати, що у другому матчі австрійці переможуть Німеччину. Склад Хорватії на цей матч показав, що Польща має всі шанси перемогти з потрібним рахунком - Біліч випустив на поле повністю дублюючий склад.

Проте перші 45 хвилин показали, що навіть проти такого складу поляки грати не здатні. За перший тайм Польща створила два напівмоменти і обидва після кутових. На 5 хвилині Левандовськи виграв гору, але чомусь не пробив, а намагався скинути на партнера, а на 11 - Дудка пробив головою з лінії воротарського, але у ворота не влучив.

За те, що поляки не пропустили у перші 45 хвилин, вони цілком мають завдячувати Боруцові, який тричі рятував свою команду після виходів сам-на-сам - двічі Класніча і одного разу Ракітіча.

Але і Боруц не всесильний. На 52 хвилині хорвати провели атаку, яка закінчилася взяттям воріт. Здавалося, що атака Хорватії захлинулася, але м'яч відскочив ліворуч на Праньїча, той відкотив м'яч у штрафний на Класніча, який метрів з 10 у дотик перевів його у дальній кут.

Щоправда, на відміну від першої половини гри Польща могла забити. Найреальніший шанс на 63 хвилині мав Геррейро. Отримавши м'яч у штрафному він розвернувся і пробив у лівий від воротаря кут, але м'яч на пару сантиметрів розминувся зі штангою.

Через 5 хвилин все той же Геррейро навісив з лівого флангу, а Сігановскі пробив у протихід Руньє, але хорват легко спіймав м'яч.

Після виходу на поле Смолярека гра Польщі пожвавилася і на 88 хвилині поляки мали ще 1 шанс. Смолярек віддав пас по центру на Захорскі, той вийшов сам-на-сам, але Руньє вийшов з воріт і врятував хорватів, відбивши м'яч ногою.

Таким чином, Хорватія набирає після групового турніру максимальну кількість очок і тільки підтверджує своє лідерство у групі. Нагадаємо, що у чвертьфіналі хорвати зіграють проти збірної Туреччини.

 ВНПМО
Хорватія3004-19
Німеччина2014-26
Австрія0121-31
Польща0121-41
Коментарі ()