Головне

На турнірі у Форосі - нічийний день

13.06.2008 19:30 327 0

У п'ятницю, 13 червня, у шостому раунді міжнародного турніру "Аеросвіт" у Форосі не було зіграно жодної результативної партії. На шахівницях було розіграно шість нічиїх.

Лідер турніру Магнус Карлсен грав сьогодні білими проти росіянина Євгена Алексєєва. Суперники розіграли спокійний варіант Новоіндійського захисту і розійшлися нічиєю вже на 18 ході.

Українці Василь Іванчук і Андрій Волокітін розіграли ферзєвий гамбіт. Волокітіну вдалося нейтралізувати тиск білих і суперники погодилися на нічию у рівній позиції на 22-му ході.

Партія українця Павла Ельянова з румуном Дітером Нісіпяну виявилась сьогодні найкоротшою - суперники підписали мирову вже на 17 ході.

А от між українцем Сергієм Карякіним, який грав чорними, і іспанським гросмейстером Олексієм Шировим зав'язалась запекла боротьба. Суперники розіграли гострий Московський гамбіт, Сергій запропонував цікаву новинку, але переграти досвіченого суперника не зміг.

Сергій Карякін. Фото офіційного сайту турніру

Результати шостого раунду:

Ван Велі (Нідерланди) - Оніщук (США) - 0,5:0,5
Ельянов (Україна) - Нісіпяну (Румунія) - 0,5:0,5
Карлсен (Норвегія) - Алексєєв (Росія) - 0,5:0,5
Свідлер (Росія) - Яковенко (Росія) - 0,5:0,5
Іванчук (Україна) - Волокітін (Україна) - 0,5:0,5
Широв (Іспанія) - Карякін (Україна) - 0,5:0,5

Турнірне становище не змінилось, з відривом у півтора очки від Карякіна і Волокітіна продовжує лідирувати Магнус Карлсен. Тепер на його рахунку 5 очок із 6 можливих.

Турнірне становище після шостого раунду:
Карлсен - 5 очків, Карякін, Волокітін - по 3,5, Іванчук, Широв, Свідлер, Ельянов, Нісіпяну - по 3, Алексєєв, Яковенко - по 2,5, Оніщук, Ван Велі - по 2.

Коментарі ()