Головне

Румунія – Італія: перед матчем

13.06.2008 11:41 396 0
 

Суворі часи вимагають суворих рішень, тому тренерові збірної Італії Роберто Донадоні потрібно буде терміново щось розпочати для порятунку діючих чемпіонів світу в найближчому двобої групи С Євро-2008 з румунами.

У стартовому матчі з командою Нідерландів італійці зазнали найбільшої за останні 25 років, і тепер їм потрібно виправляти ситуацію в не найпростішому двобої проти збірної Румунії, що, у свою чергу, досягла "сухої" нічиєї з французами. Лише Джанлуіджи Буфон, Лука Тоні й Андреа Пірло можуть не сумніватися в тім, що вийдуть на поле. Сам Донадоні заявив, що готовий на великі перестановки. "Завтра на поле вийде четверо або п'ятеро футболістів, що не грали в Берні, - заявив тренер. "Джорджио Кьєлліні й Алессандро Дель Пьєро зіграють точно, але інших імен я не буду називати. Фантазуйте на свій страх і ризик".

У будь-якому випадку, італійські журналісти ще до цього встигли припустити, що завтра в "основі" з'являться Антоніо Кассано і Фабіо Гроссо. За словами Донадоні, поразка від голландців усе ще "болить", але він зробить усе, щоб виправити положення справ. "Перемога для нас життєво важлива, - сказав він. "Ми довго працювали заради цього і зробимо все, щоб досягти успіху". На чемпіонаті 1994 року італійцям вдалося реабілітуватися після поразки в першій зустрічі і дійти до фіналу. Нічия не перекреслить надії "скуадри адзурри", але в заключному турі її чекає зустріч з командою Франції, що поки теж зірок з неба не хватає.

"Якщо ми не заб'ємо до четвертої хвилини, то не повинні думати, що усе пропало, - сказав він. "Матч йде 90 хвилин, і ми повинні набратися терпіння".

Його візаві Віктор Піцурке також вважає, що обидві команди будуть грати на перемогу, але наполягає, що тиск буде випробувати в першу чергу суперник, що зазнав розгромної поразки. "Збірній Італії перемога потрібна більше, ніж нам, - заявив наставник, відзначивши, що Чіпріан Маріка, котрий травмувався на тренуванні, "практично напевно" пропустить найближчу зустріч.

"Італійці - фаворити, але і ми приїхали сюди залишити приємне враження, і наша головна мета - вийти в наступний етап".

Колишній нападник "Стяуа" також нагадав, що майбутній двобій подарує йому можливість взяти особистий реванш за поразку бухарестців від "Мілана" Донадоні у фіналі Кубка європейських чемпіонів 1989 року з рахунком 0:4. Він прекрасно розуміє, що для цього його команді необхідно зіграти попереду набагато активніше, ніж у зустрічі з французами. "Я ще не вирішив, хто вийде в "основі", але я внесу зміни в порівнянні з матчем проти французів. Ми повинні гранично строго зіграти в захисті, але нам буде необхідно піднатиснути і на половині суперника. Команда, що зіграє організованіше і з великим натхненням, буде мати більше шансів на перемогу", - підсумував він.

Офіційний сайт Євро-2008

Коментарі ()