Головне

Голландія – Франція: перед матчем

13.06.2008 10:57 398 0
Збірні Нідерландів і Франції провели усього по одному матчі в групі С Євро-2008, однак напередодні очної зустрічі в п'ятницю на бернському "Стад-де-Суісс" команди перебувають в абсолютно різному настрої. Якщо команда Марко ван Бастена стартувала з перемоги над діючими чемпіонами світу італійцями з рахунком 3:0, то підопічні Раймона Доменека задовольнилися не надто переконливою нульовою нічиєю з румунами.

Ван Бастен, що виграв з голландцями континентальну першість 1988 року, має намір стати першою людиною в історії, якій вдасться взяти європейську корону й у ранзі гравця, і в ранзі тренера. Перемога над чемпіонами світу стала відмінним початком турніру, і три очки в матчі з "трикольоровими" достроково виведуть жовтогарячих у чвертьфінал - але ван Бастен не поспішає випереджати події.

"Ми добре зіграли зі збірною Італії, але не можна виграти чемпіонат після одного матчу, - заявив він. "Замість того, щоб думати про чвертьфінал, ми повинні отямитися і почати з нуля готуватися до зустрічі з командою Франції, що є дуже досвідченою і сильною збірною".

Очікується, що на матч із французами голландці вийдуть з тим же тактичним розміщенням, що і проти "скуадри адзурри": Орландо Енгелаар і Найджел де Йонг будуть допомагати захисту, а в допомогу Рууду ван Ністелрою будуть відряджені три футболісти. Першій перемозі голландці зобов'язані разючим контратакам, і ван Бастен сподівається, що вони стануть в нагоді ще не раз. "Якщо кому і треба атакувати, то це збірній Франції. Ми уже виграли матч, так що весь тягар відповідальності лежить на них", - відзначив він.

Проте, у розпорядженні ван Бастена є значна кількість футболістів групи атаки, до яких приєднався і видужалий Арьєн Роббен. "Роббен готовий до зустрічі з французами", - підтвердив тренер, якому тепер потрібно поламати голову над стартовим складом.

У випадку з Доменеком, одна заміна в порівнянні з двобоєм з румунами відома вже зараз - на поле повинний з'явитися Тьєррі Анрі, котрий відновився від травми. "Ми усвідомлюємо, що нам необхідно зробити, і зробимо все, щоб взяти три очки, - заявив 56-річний фахівець.  

"Особисто я сподіваюся на віддану гру наших футболістів, але, на жаль, не можу нічого прогнозувати. Ми будуємо нашу команду на надійній грі в захисті, а в голландців чудові нападники, так що двобій повинний вийти цікавим".

Уже зараз проводяться визначені паралелі з кампанією збірної Франції на чемпіонаті світу 2006 року, коли "трикольорові" у схожій манері почали з нічиєї в матчі проти Швейцарії, але потім добралися до фіналу. Доменек також вважає, що його дружина буде лише додавати, незважаючи на тиск із боку уболівальників і преси. "Відчуття страху і небезпеки дуже важливо для спортсмена екстра-класу, - повідав наставник, що так і не відповів на запитання про те, чи готовий до матчу основний капітан команди Патрік Вієйра.

"Ми із самого початку готувалися до гри. Сподіваюся, у цих умовах гравці проявлять свої кращі якості".

Офіційний сайт Євро-2008

Коментарі ()