Головне

За генний допінг будуть дискваліфікувати на 4 роки

11.06.2008 18:34 218 0

Підозрюваних у використанні генного допінгу олімпійців будуть дискваліфікувати на чотири роки

Про це заявив віце-президент ВАДА Арне Юнгквіст журналістам у Петербурзі за підсумками третього симпозіуму по генетичному допінгу.

"Сьогодні немає методів виявлення такого допінгу. Правда, і офіційної інформації про його застосування в нас поки теж немає", - відзначив Юнгквіст, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Разом з тим він підкреслив, що увага до проблеми генетичного допінгу обумовлена особливою небезпекою для спортсмена такого методу підготовки, і його можливою появою в найближчій перспективі. "Генетичний допінг небезпечний, нелегальний і неетичний", - відзначив віце-президент.

За словами Юнгквіста, незважаючи на те, що зараз ВАДА веде 22 проекти по розробці системи детекції генного допінгу, прогнозувати появу методу виявлення ще поки важко.

"Неможливо сказати: можливо, завтра, можлво, через п'ять років. Можу тільки припустити, що ті, хто в найближчому майбутньому спробує застосувати генетичний допінг, дуже здивуються, коли їх усе-таки зможуть піймати", - відзначив віце-президент.

У свою чергу, генеральний директор ВАДА Девід Хоуман підкреслив, що якщо на Олімпійських іграх у Пекіні виникне підозра, що той чи інший спортсмен усе-таки застосовував генний допінг або його елементи, то до нього, незважаючи на відсутність загальної методології, будуть застосовані санкції.

"Якщо лікаря, тренера або спортсмена піймають на використанні генного допінгу, то їх дискваліфікують на термін до чотирьох років", - сказав Хоуман.

Коментарі ()