Головне

Швейцарія – Туреччина: анонс матчу

11.06.2008 11:54 173 0
 

Збірні Швейцарії і Туреччині вийдуть на газон "Санкт-Якоб Парк" без своїх капітанів Александра Фрея і Емре Белезоглу.

Господарі змагань втратили Фрея в першому таймі стартового двобою проти Чехії - 0:1. Кращий бомбардир в історії збірної залишився в її таборі, але виступити на Євро-2008 уже не зможе. Емре відчув біль у коліні, коли турки тренувалися в понеділок, на наступний день після програшу Португалії в Женеві з рахунком 0:2. Обстеження виявило в нього набряк, через який хавбек пропустить гру зі швейцарцями і, у гіршому випадку, весь чемпіонат.

Наставник господарів Якоб Кун вже скорився із травмою провідного нападника і радий, що Фрей залишиться в таборі збірної. "Для нього ситуація склалася неприємним чином, але він обіцяв до нас повернутися. Немає сумнівів, що його присутність позитивно позначиться на нашому настрої", - повідав Кун. Швидше за все, Фрея в стартовому складі замінить Хакан Якін, що має, до речі, турецькі корені.

Кун усвідомлює те, що поразка практично на сто відсотків буде означати припинення боротьби на Євро. "Звичайно, ніхто ніколи не планує поразку. Але для нас очевидно, що у випадку програшу нам залишиться провести лише матч із Португалією, - сказав тренер. "Так що ми хочемо перемогти. У той же час, не менш очевидно, що в нас молода команда з великим майбутнім".

Головний тренер збірної Туреччини Фатіх Терім у свою чергу прокоментував ситуацію з травмою Емре. "Кривдно, але нічого не поробиш, - сказав наставник. "Не знаю, чи зможе він вийти на поле в наступному матчі. Лікарі так не вважають, однак намагаються поставити його на ноги в найкоротший термін. Це не просто питання заміни одного гравця на іншого. Він виконує набагато більш важливу роль у нашій команді".

Одним з варіантів може стати перехід Хаміта Алтинтопа з оборони на звичне місце в півзахисті. Підмінити капітана також може Айхан Акман. Є проблеми в турків і з центральними захисниками. Гекхан Зан, швидше за все, залишиться в запасі через травму коліна, отриману в матчі з португальцями. А Сервет Четін чекає результатів обстеження в зв'язку з аналогічним ушкодженням. Замість них на поле можуть з'явитися Емре Ашик і Емре Гюнгер. Остаточне рішення Терім прийме після медогляду в середу.

Терім побажав якнайшвидшого видужання Фрею і дружині Куна, що потрапила в лікарню. Незважаючи на стартову невдачу, він вірить в успіх і приводить як приклад Євро-2000 і ЧС-2002, коли турки програли в першій зустрічі, але все-таки вийшли в плей-офф. "Збірна Туреччини програвала стартовий двобій, але потім виходила з групи, - згадав Терім. "Не бачу причин, чому ми не можемо зробити це знову. Схоже, чемпіонат Європи для нас почнеться в грі проти Швейцарії".

Офіціний сайт Євро-2008

Коментарі ()