Головне

Чехія – Португалія: анонс матчу

11.06.2008 11:05 423 0
 

Тренер збірної Чехії Карел Брюкнер визнає, що його команда повинна помітно додати, якщо хоче дати бій у середу на "Стад-де-Женев" лідерам групи А португальцям. Чехи стартували на Євро-2008 з перемоги над господарями чемпіонату швейцарцями, але гра команди зазнала критики за зайвий прагматизм.

"Думаю, це несправедливо, що на нас так ополчилися після перемоги на старті турніру, - заявив Брюкнер на прес-конференції у вівторок. "У суботу ми в першу чергу були націлені на очки, ніж на красивий футбол. Але якщо дивитися на речі тверезо, нам треба поліпшувати гру, тому що збірна Португалії - один з фаворитів першості, і в матчі з нею прийдеться піднапружитися. Визнаю, що в нападі ми не виглядаємо так само яскраво, але це не виходить, що ми слабкіше. Ми надійні в захисті, граємо злагоджено і грамотно діємо тактично. Так що це буде досить рівний двобій".

У розпорядженні Брюкнера є всі гравці, з числа заявлених на чемпіонат. Очікується, що досвідчений наставник випустить на поле той же склад, що здобув мінімальну перемогу над швейцарцями. У нападі повинний з'явитися Ян Коллер, тоді як кращий бомбардир Євро-2004 Мілан Барош залишиться на лаві запасних. "У португальців дуже працездатні нападники, але ми відпочили і готові до зустрічі з ними, - заявив Брюкнер. "З тактичної точки зору до цього матчу готуватися просто, тому що суперник передбачуваний. Можливо, для перемоги нам необхідно буде зіграти більш винахідливо. У будь-якому випадку, я у своїх хлопців вірю".

Не повинний вдатися до перестановок у стартовому складі і тренер португальців Луїс Феліпе Сколарі, чия команда куди більш упевнено взяла гору над турками - 2:0. На думку бразильського фахівця, ключем до чеської оборони стануть швидкі контрвипади.

"Необхідно вичавити максимум зі свого технічного арсеналу, - вважає він. "На полі буде та ж команда, що обіграла турків, але ми знаємо, що на лаві запасних завжди є сильні футболісти, той же Фернанду Мейра, наприклад. Його потужність може виявитися корисною ближче до кінця матчу, тому що середній зріст гравців збірної Чехії складає 1,84 метра".

Сколарі очікує, що чехи зроблять його команді гідну відсіч: "Це фізично могутній колектив, але і моя команда в гарній формі. І те, що суперник атлетичний, не змусить нас відмовитися від фірмового стилю. Чехи досягли гарних успіхів на попередніх турнірах, так що матч пройде в рівній боротьбі".

У чвертьфіналі ЧЄ-1996 чехи обіграли португальців завдяки дивному голу Карела Поборскі. Чим не привід для реваншу?

Офіційний сайт Євро-2008

Коментарі ()