Головне

Хорвати завдяки пенальті і фортуні перемогли Австрію. ВІДЕО

08.06.2008 09:31 438 0
Хорвати завдяки пенальті і фортуні перемогли Австрію. ВІДЕО

Статистика матчу:
Удари - 16:10
У площину воріт - 6:1
Фоли - 16:15
Офсайди 0:3
Кутові 4:7
Володіння м'ячем 52%-48%

Звітний матч не обіцяв бути надто цікавим і напруженим - хорвати потрапили на Євро з першого місця у групі, перегравши англійців і росіян, а господарі цілком справедливо вважаються найслабкішою командою першості. У австріяків було 2 козирі - своє поле і фізпідготовка, адже більшість футболістів збірної Австрії не мали і не могли мати такого навантаження як хорвати і могли планомірно готуватися до турніру.

Події перших хвилин підтвердили більш високий клас збірної Хорватії. Гості забили вже на 4 хвилині. Оліч увійшов до штрафного і красиво підставився під Ауфхаузера. Пенальті чітко реалізував Модріч 0:1.

Здавалося, що на цьому хорвати не зупиняться і різниця буде набагато більшою, ніж 1 м'яч. За інерцією гості створили ще декілька напівмоментів. У ці хвилини найпомітнішим у складі хорватів був гравець донецького "Шахтаря" Даріо Срна.

Ближче до перерви проснулися господарі. Пройшов пас у розріз на Харника, той увірвався до штрафного, але захисники хорватів грамотно відтіснили його від воріт і не дали гостро прострілити. Але це був перший дзвіночок для збірної Хорватії.

Перші хвилини другої половини гри видалися не надто цікавими. Перший натяк на небезпеку з'явився аж на 58 хвилині, коли все той же Харник пройшов правим флангом і простелив у штрафний, але ніхто з австрійців на простріл не встиг. Гості відповідають небезпечним кутовим - після подачі Срни Ніко Кранчар не влучає у ворота.

Часом відліку для остаточної осади воріт хорватів став вихід Коркмаза, який значно пожвавив правий фланг господарів. Найреальніший шанс Коркмаз змарнував на 86 хвилині. Австрієць пройшов з м'ячем до лівого кута штрафного і метрів з 22 пробив з-під захисника у дальній кут. Лише відчайдушний кидок Плетикоси врятував хорватів від неприємностей.

Коли стрілка секундоміра вже відрахувала основний час, команди обмінялися гольовими моментами. Спочатку хорват Будан після прострілу з правого флангу замикав передачу на ближній штанзі, і тільки в останній момент захисник австрійців зміг блокувати удар хорвата.

А на останній хвилині доданого часу австрієць Кінаст виграв верхову боротьбу у захисників хорватської команди і пробив у протихід Плетикосі метрів з 11. М'яч розминувся зі штангою на пару сантиметрів, а хорватський воротар тільки провів його поглядом.

Хорвати відбилися, інакше не скажеш, а Австрія, не зважаючи на поразку, зіграла гру, за яку нікому не буде соромно.

Коментарі ()