Головне

Більшість росіян бачать свою збірну у плей-офф. Лише 7% не вірять в команду Хіддінка

06.06.2008 09:52 376 0

Тільки 7% росіян вважають, що на майбутньому чемпіонаті Європи з футболу збірна Росії не вийде з групи, а 11% вірять у те, що команда Гуса Хіддінка стане чемпіоном. Такі дані опитування, проведеного Фондом "Громадська думка".

Кожен десятий (12%) думає, що російська команда дійде до стадії чвертьфіналів, 14% прогнозують поразку в півфіналі, а ще 14% думають, що збірна Росії вийде у фінал турніру, однак перемогу отримати не зможе.

У порівнянні з чемпіонатом Європи-2004 частка песимістів, що вважають, що збірна не вийде з групи, скоротилася вдвічі, а частка оптимістів, що думають, що збірній під силу дійти як мінімум до півфіналу, удвічі збільшилася.

Перший матч на Євро-2008 росіяни проведуть з іспанцями. Говорячи про цю зустріч, кожен третій (32%) заявив, що перемогу отримає збірна Росії. Ще 11% пророчили нічию, і тільки 9% - перемогу збірній Іспанії.

Разом з тим, експерти думають, що, відповідаючи на питання про перспективи збірної, багато уболівальників не стільки діляться прогнозом, скільки висловлюють свої таємні бажання.

Цікаво, що надії і сподівання росіян із приводу вітчизняної збірної в корені відрізняються від прогнозів закордонних фахівців, зібраних у рамках дослідження компанії Castrol, що є офіційним постачальником статистики на Євро-2008.

На їхню думку, імовірність того, що збірна Росії добереться до 1/4 фіналу, складає 33%, шанси підопічних Гуса Хіддінка зіграти в 1/2 фіналу рівні 10%, їхній вихід у фінал оцінюється в 3%, а завоювання звання чемпіонів континенту - у 1%. При цьому гірше росіян із всіх учасників Євро-2008 котується тільки збірна Австрії, що потрапила на чемпіонат Європи як представник країни-організатора.

РІА Новини

Коментарі ()