Головне

Стартував шостий чемпіонат України з пляжного футболу. Результати ігор

30.05.2008 15:39 401 0

Турнір пройде у восьми містах України - Києві, Кременчуці, Дніпропетровську, Запоріжжі, Харкові, Севастополі, Іллічівську і завершиться 31 серпня суперфіналом в Одесі.

Цього сезону у вищій лізі будуть виступати 16 команд, що удвічі більше, ніж торік. Учасники поділені на дві групи, а їхній шлях до суперфіналу пройде через Гран-прі, де командам будуть нараховувати очки. На вирішальній стадії змагання будуть проходити за олімпійською системою: чвертьфінал, півфінал, фінал і стикові двобої.

До групи А увійшли столичні колективи ФК "Плесо", "Майндшер", "Метробуд" і "Динамо-Хілд", а також кременчуцький "Кремінь", харківський ЗБК, іллічівський "Старт" та одеський "Марріон".

До групи Б увійшли чотири київських клуби "Нова Ера", "БРР", "Гідропарк-Плесо" і "Солстрой", одеська "Глорія", ФК "Запоріжжя", севастопольський "ПФС" і дніпропетровський "Вибір". По чотири кращі клуби з кожної групи за підсумками чотирьох етапів дістануть право поборотися за нагороди чемпіонату в суперфіналі.

Обидві групи стартують у Києві, на пляжі "Венеція". Група Б почала турнір 29 травня, учасники групи А грають 30. Переможці столичного етапу стануть відомі 1 червня.

За словами голови АПФУ Сергія Харченка, вісім кращих клубів крім трофеїв і медалей у фіналі поборються за 75 тисяч доларів. А загальний бюджет на новий сезон - понад 2,5 млн. доларів. Двобої будуть проходити на стадіоні "Євроформат", що вміщає 3,5 тисячі глядачів. Планується, що телебачення буде транслювати близько трьох десятків матчів турніру. Подивитися матчі можна на Першому національному телеканалі.

Ось як закінчилися матчі, які зіграні на цей момент:

Група "Б"
29 травня
"Солстрой" - КП "Плесо" 2:3
"Глорія" - ФК "Запоріжжя" 6:3
"ПФС" - "БРР" 2:5
"Нова Ера" - "Вибір" 6:1

30 травня
За 5-8 місце
"ПФС" - ФК "Запоріжжя" 4:2
"Вибір" - "Солстрой" 2:4

Таким чином півфінальні пари у групі "Б" мають такий вигляд:

"Нова Ера" - КП "Плесо". Початок 30 травня о 17:15
"Глорія" - "БРР". Початок 30 травня о 18:30

31 травня у групі "Б" відбудуться матчі за місця з 5 по 7.

За 7 місце о 9:15 зіграють ФК "Запоріжжя" і "Вибір", а за 5 - о 10:20 "ПФС" - "Солстрой"

Група "А"
30 травня
"Кремінь" - "Метробуд" 4:5
ФК "Плесо" - "ЖБК" 4:1

Матч "Старт" - "Динамо-Хілд" триває у ці хвилини, а о 16:00 розпочнеться гра "Марріон" - "Майндшер".

Матчі за 5-8 місце та півфінали відбудуться 31 травня.

Коментарі ()