Головне

Шарапова розраховує на успіх на Олімпіаді

28.05.2008 10:01 208 0
Шарапова розраховує на успіх на Олімпіаді

Після того як АТР вирішила, що тенісисти будуть отримувати рейтингові очки і на Олімпійських іграх, турнір у Пекіні може зібрати найсильніших майстрів ракетки.

"Ми раді, що влітку у Пекіні гравці будуть боротися також і за рейтингові очки", - вважає президент ATP Етьєн де Вілльєрс.

"Це важливий крок уперед. ATP уперше стала додавати очки в рейтинг на Олімпіаді-2000 у Сіднеї. За це треба подякувати Етьєна де Вілльєрса і все керівництво ATP за їх підтримку тенісному олімпійському турнірові. Таким чином, цього року в Пекін повинні приїхати всі кращі тенісисти", - говорить президент ITF Франческо Річчі-Бітті.

На олімпіаду вже точно їдуть Роже Федерер, Новак Джокович,  Джеймс Бдейк та Марія Шарапова.

Перша ракетка світу Марія Шарапова сподівається, що насичений літній сезон не перешкодить їй удало виступити на Олімпіаді-2008 у Пекіні.

"Цей серйозний іспит, особливо для тих, хто хоче вдало зіграти на Уїмблдоні. Тобі потрібно з розумом підійти до вибору турнірів, на яких ти будеш виступати до Олімпіади. Перед Пекіном необхідно знаходитися в гарному ігровому тонусі, але зовсім нелегко 7-8 тижнів підряд провести в роз'їздах", - передає РІА "Новини" слова Шарапової.

"Тенісний календар складений, уже нічого змінити не можна, Олімпіаду ж не перенесеш Для мене величезна честь виступити на Іграх, це моя мрія, і я зроблю все можливе, щоб зіграти там на максимумі", - додала 21-літня росіянка.

Росія взагалі розраховує взяти два золота в Пекіні. Є медальні сподівання в тенісі і в України. Пов'язані вони з дуетом сестер Бондаренко, які виграли цього року "Australian open".

За матеріалами Sportweek та Championat.ru 

Коментарі ()