Головне

Українські факелонсці представили країну у Естафеті Олімпійського вогню

19.05.2008 21:04 150 0

П'ятірка українських факелоносців повернулася з Китаю, де з честю виконала свою почесну місію, представивши нашу країну на Естафеті Олімпійського вогню. Вони пронесли Олімпійський вогонь 6 травня під час проходження Естафети через китайське місто Хайкоу на півночі острова Хайнань.

Факелоносці були обрані в рамках акції, яка проходила восени минулого року. Українці рекомендували гідних осіб, життя і досягнення яких стали прикладом для інших. Кандидатури обиралися у п'яти номінаціях: робота з дітьми і молоддю, екологія, інновації, здоров'я і культура. Фінальний відбір здійснювала спеціально створена для цього експертна комісія. організатором акції виступила компанія Samsung Electronics - партнер Естафети Олімпійського вогню Пекін-2008.

Савік Шустер - факелоносець Естафети Олімпійського вогню від України. Фото сайту компанії Samsung Electronics.

Нашими факелоносцями у 2008 році стали:
Олексій Бараш - ембріолог клініки репродуктивної медицини "Надія";
Ілля Емец - кардіохірург, доктор медичних наук, директор і засновник Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології і кардіохірургії МОЗ України, заслужений лікар України;
Раїса Кравченко - засновник і керівник добродійного товариства турботи про інвалідів з розумовою відсталістю "Джерела";
Ольга Мелень - адвокат, керівник юридичного відділу МБО "Екологія-право-людина";
Савік Шустер - відомий журналіст і популярний телеведучий.

Подальший шлях Олімпійського вогню пройде територією Китая, де 8 серпня 2008 року він займеться на головному стадіоні Пекіна, щоб ознаменувати відкриття XXIX літніх Олімпійських ігор.

Коментарі ()