Головне

Василь Іванчук тріумфально завершив софійський турнір

18.05.2008 19:37 250 0
Василь Іванчук тріумфально завершив софійський турнір

Український гросмейстер Василь Іванчук став переможцем шахового турніру M-Tel Masters, який завершився сьогодні у Софії.

У сьогодняшній партії проти болгарина Івана Чепарінова українця цілком влаштовувала нічия, проте Іванчук з перших ходів почав нав'язувати складну боротьбу і в результати отримав блискучу перемогу. У заліку переможця 8 очок з 10 можливих! Він єдиний, хто не зазнав жодної поразки, і на його рахунку 6 перемог і 4 нічиї.

Іванчук переміг на турнірі всупереч склавшійся традийії, іронічно прозваній "софійським правилом", - щоб там не було, все одно переможе Топалов. Саме найбільш титулований болгарський гросмейстер перемагав на усіх трьох попередніх домашніх турнірах.

Сьогодні Веселін Топалов, який зберігав невеликі теоретичні шанси зрівнятись з Іванчуком, не зміг впортатись із азербайджанцем Теймуром Раджабовим - вони розійшлись миром. Але це цілком прийнятний результат для болгарина - якби він сьогодні поступився Раджабову, міг би втратити навіть і друге місце у заліку.

Веселін Топалов цікавиться ходом партії Іванчука і Чепарінова. Фото офіційного сайту турніру.

Аутсайдери турніру, вірменський шахіст Левон Аронян і китаєць Бу Сянджи, розійшлися сьогодні з нічийним результатом. У підсумку обидва мають по три очки і розташувались на двох останніх рядках турнірної таблиці.

Болгарин Іван Чепарінов, який "подарував" два очки старшому товаришу, у підсумку тільки четвертий. Раджабов, почавший у другій половині турніру показувати  результативну гру - до фінішу дістався третім.

Враховуючи перемогу на турнірі, рейтинг Іванчука суттєво зріс і складає тепер 2781.

Підсумкове турнірне становище
МісцеУчасникКраїна123456Очки
1Василь ІванчукУкраїна**1, ½1, ½1 1 1, ½1, ½8,0
2Веселін ТопаловБолгарія0, ½**½, ½1, 1 1, 0 1, 1 6,5
3Теймур РаджабовАзербайджан0, ½½, ½**½, ½½, 1½, 1 5,5
4Іван Чепарінов Болгарія0, 0 0, 0 ½, ½**1, 1 ½, ½4,0
5Бу СянджиКитай0, ½0, 1 ½, 00, 0**½, ½3,0
6Левон АронянВірменія0, ½0, 0 ½, 0 ½, ½½, ½**3,0
Коментарі ()