Головне

Україна розраховує на Олімпіаді потрапити в третій десяток

16.05.2008 13:28 171 0

Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко під час засідання колегії Міністерства повідомив, що на сьогодні українським спортсменам вдалося вибороти 209 "перепусток" до Китаю.

"Втім попереду ще 7 "ліцензійних" змагань і фахівці прогнозують здобуття ще 10-15 "ліцензій", - наголосив Юрій Павленко, повідомляє сайт міністерства.

Як зазначив Міністр, під час Олімпійських Ігор Україна традиційно представлена 25-27 видами спорту, проте лише в п'яти з них українці стабільно здобувають медалі - у вільній боротьбі, вітрильному спорті, спортивній гімнастиці, легкій атлетиці та стрільбі з лука.

На початку заключного етапу підготовки до головних стартів чотириріччя фахівці Міністерства та Олімпійського комітету, проаналізувавши результати виступів українських атлетів на міжнародних стартах, спрогнозували можливість одержання в Пекіні 12-14 медалей, з яких 2-3 золоті.

Це дозволить Україні увійти в третій десяток держав-учасниць Олімпіади.

"Як відомо, Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту спільно з  Національним олімпійським комітетом поставило перед собою більш амбітне завдання - зробити все можливе для перевищення зазначеного прогнозу щодо олімпійських нагород, - повідомив Юрій Павленко, - Забезпечено всі необхідні умови для завоювання медалей у боксі, плаванні, вільній боротьбі, важкій атлетиці, вітрильному спорті, спортивній та художній гімнастиці, легкій атлетиці, сучасному п'ятиборстві, стрибках на батуті, академічному веслуванні та інших видах спорту".

Міністр наголосив, що питання підготовки до Олімпіади в Пекіні на особливому контролі Президента України Віктора Ющенка.

Голови державних адміністрацій отримали доручення від Глави Секретаріату Президента України Віктора Балоги провести зустрічі з олімпійцями та їх тренерами, вжити дієвих заходів щодо покращення умов для тренувальної роботи та поліпшення житлово-побутових умов.

В Олімпійських іграх, які відбудуться 8 по 24 серпня Пекіні, візьмуть участь понад 10 з половиною тисяч атлетів і буде розіграно 302 комплекти нагород.

Пекінська Олімпіада є вже четвертою для України як самостійної держави. На всіх трьох попередніх Іграх українські спортсмени здобували по 23 медалі, в тому числі в Атланті-1996 - 9 золотих медалей, в Сіднеї-2000 - 3 золота та Афінах-2004 - також 9 винагород найвищого ґатунку.

Коментарі ()