Головне

У київського "Сокола" троє новачків

09.05.2008 17:27 468 0

Напередодні базовий клуб збірної України з хокею, київський "Сокіл", поповнив свій склад трьома новачками. Усі вони - гравці нашої національної команди. Контракти із "Соколом" уклали захисники Дмитро Якушин та Денис Ісаєнко, а також форвард Роман Сальников. Уся ця трійця минулого сезону виступала в білоруській "Екстралізі".

30-річний Якушин (який, до речі, має досвід виступів у НХЛ) та 32-річний Сальников разом з мінським "Кераміном" стали чемпіонами Білорусі. Роман, до речі, продемонстрував просто феноменальну гру в атаці свого вже колишнього клубу. У 61-му матчі сезону він набрав 67-м очок за системою "гол+пас". Роман закинув 29 шайб і 38 разів асистував партнерам. 28-річний захисник Денис Ісаєнко цей сезон відіграв за "Гомель", який не зумів пробитися до плей-офф "Екстраліги".

Роман Сальников. Фото Олександра Шичко, офіційний сайт ХК "Сокіл"

Найближчим часом ряди "Сокола" можуть поповнити ще двоє гравців збірної України з білоруської "Екстраліги" - захисник Віталій Люткевич і форвард Олег Шафаренко. З ними наразі ведуть перемовини щодо можливих контрактів.

Крім того, кияни переоформили контракти з воротарем Олександром Федоровим, захисником Юрієм Лясковським, форвардами Олександром Бобкіним, Олександром Караульщуком, Дмитром Цирулем і Сергієм Черненко. Наразі головний тренер "Сокола", Олександр Сеуканд має у своєму розпорядженні 23 хокеїсти, які у наступному сезоні гарантовано виступатимуть в Києві.

Окрім тих, хто подовжив свої контракти з "Соколом", гратимуть за столичну команду і наші "збірники" Побєдоносцев, Наваренко і Олецький, які в сезоні 2007/08 років також виступали в чемпіонаті Білорусі.  

Точно не буде в "Соколі" російських легіонерів Сьоміна, Дєєва і Зоткіна. Поки що київському клубові не вдалося подовжити угоди про співпрацю з Карпенком, Срюбком, Харченком і Литвиненком, а багаторічний, до минулого сезону, капітан "Сокола" Василь Бобровников, у віці 36-ти років закінчив кар'єру гравця, але залишився працювати у структурі рідного клубу.

Мегаспорт, "Команда"

Коментарі ()