Головне

Україна - "Амур". Коментарі гравців

10.04.2008 20:54 281 0

Збірна України провела генеральну репетицію перед стартом ЧС-2008 в Японії. У далекосхідному Хабаровську дружина Володимира Голубовича зіграла свій третій товариський матч з місцевим "Амуром", який завершився результативною нічиєю - 1:1.

Отже, національна команда України їде на чемпіонат світу до Японії так і не пізнавши радості перемог в період тренувальних зборів. 1:1, 2:2, 1:1 - такий "улов" наших хокеїстів в рамках підготовки до світового форуму. Дві нічиї з нижегородським "Торпедо" в Броварах і "мирова" з "Амуром" в Хабаровську.

Збірна України

З усіх зустрічей, мабуть, тільки сьогоднішню можна занести українцям в актив. Принаймні, за два стартові періоди "синьо-жовті" створили більше моментів, ніж представник російської Суперліги. Особливо сподобалася гра на контратаках, які виглядали блискавично та небезпечно. Форвард Сергій Варламов покарав суперника якраз в контрвідриві, а в другому відрізку зустрічі наслідувати його приклад мали Касянчук (двічі) та Сальников, але українці вибачили "Амур".

Захист також порадував. Браку та помилок було набагато менше, аніж у зустрічах з "Торпедо". А ось дисципліна ніколи не була нашим союзником. Саме велика кількість невиправданих видалень призвела до того, що господарі зрівняли рахунок в середині матчу, а незабаром перехопили ініціативу і в третій 20-хвилинці більшою мірою нагнітали загрозу біля наших воріт.

Сергій Варламов (Україна) відкриває рахунок у матчі

Окремо хочеться виділити наших воротарів Ігоря Карпенко та Вадима Селіверстова, які відіграли за домовленістю по 30 хвилин кожен. Карпенко зіграв надійно, як в кращі роки, а Селіверстов, пропустивши не найскладніший кидок, потім реабілітувався. У активі Вадима парочка "сейвів", у тому числі відбитий штрафний кидок при рахунку 1:1.

Був у Селіверстова шанс проявити себе і в серії буллітів, запланованих організаторами поєдинку незалежно від результату основного часу матчу. Проте суперник бездоганно виконав всі три спроби, а у збірної України промахнувся Дмитро Цируль.

Учайкін (Амур) зрівнює рахунок

Роман САЛЬНИКОВ (нападаючий збірної України): "Гра вийшла рівна, але враження зіпсували часті видалення наших гравців. Адже Володимир Голубович не раз звертав увагу на нашу дисципліну, але ми, проте, умудрилися заробити масу штрафу. Притому, що вісім разів грали в меншості, думаю, нічию можна занести нам в актив. А ось  фізичні кондиції збірної України, як і мої особисті, поки далекі від оптимальних. У цьому компоненті "Амур" нас перевершив".

Юрій ГУНЬКО (захисник збірної України): "Приємно здивувало те, що на товариську зустріч палац в Хабаровську заповнився під "зав'язку". Грати при аудиторії в сім тисяч глядачів одне задоволення. Що ж стосується зустрічі, то ми немало часу провели в меншості, але з цього теж можна отримати користь. Одна справа тренування в нерівних складах, а інше - практика з командою рівня Суперліги".

Ігор КАРПЕНКО (воротар збірної України): "Не згоден з тим, що атака "Амура" сильно мене поганяла по кутах. Думаю, Вадим Селіверстов більше мене попрацював і більше зробив "сейвів". Шкода, що в період підготовки ми три матчі зіграли внічию. Але при цьому "зголодніли" до перемог. Сподіваюся, на чемпіонаті світу візьмемо своє".

ФХУ

Коментарі ()