Головне

В Японію збірна України вирушить без Федотенка та Понікаровського?

25.03.2008 10:07 425 0
В Японію збірна України вирушить без Федотенка та Понікаровського?

Напередодні у Броварах стартував  навчально-тренувальний збір національної збірної  України, яка розпочала завершальний етап підготовки  до чемпіонату світу у першому дивізіоні в японському Саппоро.

Усього до списку кандидатів на поїздку до Японії тренерський штаб збірної вніс  36 хокеїстів:

Голкіпери - Ігор Карпенко, Вадим Селіверстов, Олександр Федоров (усі - "Сокіл");

Захисники - Юрій Гунько, Андрій Срюбко, Олег  Благой, Володимир Алексюк, Олескандр  Савицький,  Ігор Кугут (усі - "Сокіл"), Юрій  Наваренко (ХК "Вітебськ") Олександр  Побєдоносцев ("Хімволокно" Могильов), Денис Ісаєнко (ХК "Гомель"), Дмитро Якушин, Віталій Люткевич ("Керамін" Мінськ), Сергій Кліменьтєв ("Авангард" Омськ).

Нападники - Дмитро Цируль, Віталій Литвиненко, Віталій Доніка, Сергій  Харченко, Олександр Бобкін, Юрій Д'яченко, Сергій Черненко, Олександр Матвійчук, Олександр  Караульщук, Олександр  Яковенко, Ігор Карлов (усі - "Сокіл"), Валентин  Олецький (ХК "Гомель")  Руслан Борисенко ("Металургс" Лієпая), Вадим Шахрайчук (ХК МВД, Московська область) Костянтин Касянчук ("Трактор" Челябінськ), Сергій Варламов ("Сибір" Новосибірськ), Віталій Семенченко,  Олександр Матерухін ("Юність" Мінськ), Олег Шафаренко, Роман Сальников ("Керамін" Мінськ),  Олексій Понікаровський ("Торонто Мейпл Лівз" НХЛ).

В останні дні перед початком броварського збору стало відомо про дві дуже вагомі втрати у складі національної команди. Після ретельного медичного огляду у Києві остаточно з'ясувалося, що через травму пахових м'язів у Японії не зіграє голкіпер московського "Спартака"  Костянтин Симчук.

У свою чергу, травма коліна Руслана Федотенка виявилася серйознішою, ніж здавалося, і лікарі його команди - "Нью-Йорк Айлендерз", наполягають на негайній операції одразу після завершення регулярної першості НХЛ.

Хирургічного втручання, на думку лікарів "Торонто Мейпл Лівз", вимагає і травма Олексія Понікаровського.  Українець збирається умовити канадських ескулапів відкласти операцію на кінець квітня і зіграти у Японії.

Неабияк цілий "букет" травм дошкуляє і провідному центрфорвардові збірної України Вадиму Шахрайчуку. Однак, вже у четвер він планує вийти на лід броварського "Термінала".

Таким чином, на  перше заняття у Броварах вийшли 22 гравці:
Олександр Федоров, Вадим Селіверстов, Ігор Карпенко, Валентин Олецький, Денис Ісаєнко, Олександр Побєдоносцев, Костянтин Касянчук, Сергій Кліментьєв, Олег Благой, Дмитро Цируль, Олександр Караульщук, Олександр Матвійчук, Андрій Срюбко, Юрій Гунько, Віталій Доніка, Ігор Карлов, Олексанндр Бобкін, Юрій Дяченко, Ігор Кугут, Віталій Литвиненко, Олександр Яковенко, Олександр Савицький.

Половина хокеїстів  проходила медогляд, інші - займалися на льоду.

Після того, як медогляд пройдуть усі кандидати до збірної, присутні у Броварах, щоденна підготовка буде побудована таким чином:
вранці (10.00) - тренування на льоду;
ввечері - силова підготовка.

31 березня і 1 квітня національна збірна України зіграє контрольні поєдинки проти команди російської Суперліги "Торпедо" (Нижній Новгород). Початок матчів у броварському ТРЦ "Термінал"  відповідно о 19.30 і 14.30.
2 квітня збірна України вирушає до Хабаровська, де, у рамках тренувального збору, на неї чекає ще один контрольний поєдинок проти представника елітного дивізіону чемпіонату Росії - місцевого "Амура". Цей матч відбудеться 10 квітня.

Поки що, заняттями збірників керують Олександр Сеуканд і Валерій Голдобін. Головний тренер - Володимир Голубович, приїде до України одразу після завершення фінальної серії до чотирьох перемог  чемпіонату Латвії, де його "Металургс" веде у протистоянні з "Огре" з рахунком 3:0.

Разом з наставником на зборах з'явиться і його підопічний у  "Металургсі" - Руслан Борисенко.

Наші "білоруси" - Сальников, Люткевич, Семенченко, Якушин, Наваренко, Матерухін і Шафаренко, зможуть поборотися за місце в основному складі збірної після завершення плей-офф білоруської Екстраліги.

З'ясувавши усі нюанси продовження свого російського етапу хокейної кар'єри, до табору синьо-жовтих прибуде Сергій Варламов.

І на останок, новина з розряду приємних несподіванок. За словами радника президента ФХУ В'ячеслава  Завальнюка, не виключено, що одним із претендентів на участь в японському чемпіонаті стане досвідчений захисник Артем Остроушко, який певний час вважався втраченим для збірної України.

http://www.fhu.com.ua/

Коментарі ()