Головне

Росія затягувала суд з WADA, щоб виступити на Олімпіаді під своїм прапором

ОКР зробить все, щоб команда виступала під російським триколором
24.12.2019 21:55 1430 0
Росія затягувала суд з WADA, щоб виступити на Олімпіаді під своїм прапором

Джерело - espreso.tv.

Поки остаточне рішення WADA не прийняте, російські спортсмени можуть виступати на великих турнірах під своїм прапором і гімном.

Про це заявив голова Олімпійського комітету Росії Станіслав Поздняков.

"В Олімпійській хартії сказано, що це ігри серед спортсменів, а не серед країн. У нас є всі підстави для того, щоб формувати команду в Токіо. І ми зробимо все, щоб команда виступала під російським триколором.

Існують передумови, що історія закінчиться в прямій близькості від Олімпійських ігор або навіть за їх межами. З моменту призначення арбітрів в CAS приблизно пройде три місяці до винесення рішення. Поки остаточне рішення не прийнято, російські спортсмени можуть виступати під своїм прапором і гімном", - сказав Поздняков.

24 грудня виконком Олімпійського комітету Росії провів засідання, на якому детально обговорив рішення WADA відсторонити країну на чотири роки від великих турнірів і позбавити акредитації Російське антидопінгове агентство через звинувачення в махінаціях з базою даних Московської антидопінгової лабораторії з 2012 по 2015 рік.

Раніше, на засіданні наглядової ради РУСАДА було прийняте рішення подати апеляцію в Спортивний арбітражний суд Лозанни, щодо рішення WADA про відсторонення російських спортсменів від участі в міжнародних змагань терміном на 4 роки.

Нагадаємо, президент WADA засудив обманні дії Росії.

Коментарі ()