Головне

Харлан – найкраща спортсменка року за версією НОК

25.12.2009 15:04 969 0
Фехтувальниця Ольга Харлан визнана найкращою спортсменкою 2009 року за версією НОК.

На її рахунку найвищі нагороди чемпіонату Європи, здобуті в індивідуальній першості та в складі "золотого" олімпійського квартету - разом із партнерками по команді Оленою Хомровою, Галиною Пундик та Ольгою Жовнір, дозволили лідеру наших шаблісток стати найкращою спортсменкою липня.

Пізніше - у жовтні - Ольга знову була відзначена після завоювання звання чемпіонки світу в командних змаганнях та срібної призерки в індивідуальних.

Особистого наставника фехтувальниці Артема Скорохода експертна комісія НОК назвала найкращим тренером року.

Відзначимо, що у 2008 році Ольга Харлан вже обиралася тріумфаторкою року - високе звання "Найкращий спортсмен року" шаблістка поділила тоді із олімпійським чемпіоном Василем Ломаченком, який цього року приніс Україні першу за часів незалежності золоту нагороду першості планети з боксу.

Окрім нього на найвищу сходинку п'єдесталів чемпіонатів світу вперше в історії України піднявся наш дзюдоїст Георгій Зантарая та жіноча збірна з академічного веслування у змаганнях четвірок. Поповнилась скарбничка синьо-жовтої команди й дебютною "бронзою" чемпіонату світу в санному спорті та "сріблом" європейської першості з настільного тенісу.

Загалом 2009 рік приніс Україні 21 медаль чемпіонатів світу та 54 - першостей Європи в олімпійських номерах програми, інформує сайт НОК.

Коментарі ()