Головне

Диво на льоду у виконанні збірної Великої Британії: відео неймовірної перемоги британців на ЧС-2018

29.04.2018 16:15 2315 0
 Британці перемогли у дивізіоні 1А/IIHF

Збірна Великої Британії виграла чемпіонат світу у дивізіоні 1А.

Команда, яка ще рік тому виступала у дивізіоні 1В, залишила позаду себе Італію, Казахстан, Угорщину та Словенію, які за останні 7-8 років встигли щонайменше раз зіграти у компанії найсильніших збірних світу. 

Британці здобули заповітну путівку вперше за 25 років - в останнє їм це вдавалося у 1993-му. А те, як хокеїсти з Туманного Альбіону перемогли у Будапешті, де проходили змагання, назавжди увійде в історію британського хокею. 

В заключній грі проти Угорщини британцям було необхідно здобувати щонайменше два очки, тобто як мінімум не програти в основний час. Але за 10 хвилин до фінальної сирени угорці вели 2:0. Проте спочатку Роберт Дауд скоротив відставання, а згодом, за 15 секунд до кінця завдяки наполегливим діям Роберта Фармера матч перейшов в овертайм, а згодом і в серію булітів, яку виграла британці. 

Пропонуємо вашій увазі відеоогляд шаленого поєдинку. 

Цікаво, що британці зібралися на чемпіонат світу за 7 днів до його початку і встигли зіграти лише один товариський матч - проти Литви. 

Зазначимо, що останнє місце у цьому турнірі зайняла збірна Польщі, яка у 2019 році зустрінеться з Україною у дивізіоні 1В.  

Раніше повідомлялося, що збірна України провалилися на чемпіонаті світу у дивізіоні 1В

Коментарі ()