Головне

У Києві презентували логотип чемпіонату світу

18.01.2018 20:37 2517 0
 У Києві презентували юніорський чемпіонат світу/ФХУ

У Києві відбулася презентація юніорського чемпіонату світу у дивізіоні 1В, який у квітні відбудеться у столиці.

Організатори представили логотип та талісман першості, а також розповіли деякі подробиці проведення турніру. 

Так, на логотипі зображено стилізований тризуб - його утворюють дві ключки. Цей сивол чемпіонату вже пройшов офіційне затверждення у Міжнародній федерації хокею (IIHF). 

Талісманом турніру буде сокіл: як розповів віце-президент Федерації хокею України Георгій Зубко, по-перше, це швидкий птах - так само, як і хокей.

По-друге, в цьому році виповнюється 55 років київському Соколу - клубу, який вже декілька років як зник із спортивної карти країни. Тому доволі символічно, що сокіл бодай таким чином повернеться у Київ, додав Зубко. 

 

Нагадаємо, що чемпіонат мав пройти в Одесі, проте врешті-решт його перенесли до столиці. 

"Під час проведення експертної оцінки виявилося, що в одеському Палаці спорту мають зробити набагато більше робіт, і це не було враховано з самого початку. Тому в результаті обговорення з керівництвом Одеси, було ухвалено рішення про те, щоб перенести першість в Київ", - розповів президент ФХУ Анатолій Брезвін.

"Ми звернулися в ІІХФ і там дозволили нам провести чемпіонат у столиці", - додав керівник. 

За словами Брезвіна, в IIHF залишилися задоволені проведенням у Києві чемпіонату світу у дивізіоні 1А у квітні 2017 року, тому і не мали нічого проти, щод українська столиця організувала ще одне змагання високого рівня.   

Нагадаємо, чемпіонат світу серед юніорських збірних відбудеться з 14 по 20 квітня, суперниками українців будуть збірні Австрії, Угорщини, Японії Італії та Румунії. 

Раніше повідомлялося, що юніорська збірна України виграла престижний турнір у Будапешті

Коментарі ()