Головне

Я не українець: киянин з російського клубу зробив зухвалу заяву щодо громадянства

25.11.2017 20:58 2656 0

 Павло Падакін. Фото: ХК Сочі

Нападник клубу КХЛ Сочі Павло Падакін, який ще декілька років тому виступав у складі збірної України назвав себе російським хокеїстом.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю російському виданню Спорт-Експрес.

"Протягом останніх трьох років своєї юніорської кар'єри я провів у Росії, в Воскресенську. Потім поїхав за океан. Вважаю себе російським гравцем", - заявив Падакін.

"Фактично я вже не є громадянином України. У мене є і російський паспорт, отриманий дуже давно. Поки я не можу виступати за національну команду Росії, але в наступному сезоні буде вирішене і це питання", - говорить 23-річний хокеїст.

Також висловився Падакін і щодо ігор за збірну, а також щодо українського хокею взагалі.

"Тоді (у сезоні-2013/14 - ред.) здавалося, що збірну чекає велике майбутнє, команда перспективна, та й я повинен був грати за "Донбас". Але після подій, про які всі в курсі, стало ясно, що нічого в українському хокеї не зміниться", - згадує Падакін.

"Там (в Україні - ред.) немає ніякого розвитку і я це прекрасно розумію. За що мене засуджувати? Хокей в Україні помирає, якщо вже зовсім не помер", - розповів російським журналістам хокеїст.

Нагадаємо, Падакін виступав за юнацьку, молодіжну та національну збірні України, а також за Донбас. Заняття хоккеєм він починав у школі Сокола, а згодом став гравцем перспективної на той час дитячої команди АТЕК-94.

Як відомо, Падакін заради отримання російського паспорту стверджував, що жив у Криму.

Напередодні стало відомо, що колишній гравець збірної України Олексій Понікаровський вступив у клуб шанувальників Путіна.

Коментарі ()