Головне

Україна може втратити право на проведення ЧС з хокею через Євробачення

03.07.2016 15:56 2045 0

У суботу, 2 липня, під час засідання виконавчого комітету Федерації хокею України обговорювалося питання проведення в місті Києві чемпіонату світу з хокею 2017 року в Дивізіоні ІА.

Участь у роботі виконкому взяв і заступник Міністра молоді та спорту Микола Даневич, який повідомив про плани Київської міської державної адміністрації використати Палац спорту у якості місця проведення пісенного конкурсу Євробачення, інформує прес-служба ФХУ.

"Сьогодні мені зателефонували із Київської міськдержадміністрації, щоб я звернувся до виконкому Федерації з пропозицією перенести чемпіонат світу з хокею на місяць чи два. В середу я був на організаційній нараді присвяченій організації в місті Києві Євробаченні", - сказав він.

"Наше місто буде подавати заявку на проведення цього конкурсу. Планується використати НСК Олімпійський у якості зони гостинності, а Палац спорту у якості місця проведення", - дрдав Даневич.

За його словами, проблема у тому, що організатори записали в умовах проведення пункт, за яким  приміщення потрібно надати за шість тижнів до початку проведення Євробачення.

"Проблема у тому, що організатори записали в умовах проведення пункт, за яким ми маємо надати приміщення за шість тижнів до початку проведення Євробачення. Крім цього оргкомітет має забезпечити повний зал на всі етапи конкурсу для телевізійної картинки", - зазначив він.

Світлина ФХУ

Також на Виконкомі повідомили, що в четвер Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов розповів про відсутність іншого місця для проведення чемпіонату світу, про іміджеві та матеріальні втрати, які понесе Україна у разі відмови від організації змагання".

"Щорічним Конгресом Міжнародної федерації хокею затверджено країну, місце та строки проведення чемпіонату світу. Ці строки зав’язані з міжнародними паузами, завершенням національних чемпіонатів, європейських клубних турнірів і мають своє місце у міжнародному хокейному календарі", - зазначив президент ФХУ Анатолій Брезвін.

"Тому зрозуміло, що перенесення чемпіонату світу не є можливим. Найгірше те, що у нас є єдиний спортивний об’єкт, який відповідає вимогам до проведення змагань подібного рівня", – зазначив президент Федерації.

І хоча остаточне рішення, що місця проведення пісенного конкурсу Євробачення ще не прийнято, Федерація хокею України буде звертатися до Президента, Уряду України та Київської міської державної адміністрації з обґрунтуванням необхідності проведення чемпіонату світу з хокею 2017 року на льоду київського Палацу спорту у відповідності з прийнятим Конгресом IIHF рішенням.

Коментарі ()