Головне

ХК Донбас не зіграє у чемпіонаті України сезону 2014/15

22.07.2014 15:10 648 0

Хокейний клуб Донбас продовжує дотримуватися опублікованого раніше плану дій, взявши паузу у виступах в Континентальній хокейній лізі до моменту стабілізації політичної та економічної ситуації в Україні.

Як повідомлялося раніше, черговим кроком донецького клубу стала подача заявки на участь в чемпіонаті України. Однак, згодом з'ясувалося, що тільки 5 клубів змогли підтвердити своє бажання зіграти у турнірі в рамках встановленого терміну і Українська хокейна ліга не буде сформована в цьому сезоні.

У числі цих п'яти клубів: ХК Донбас, молодіжна команда донецького клубу Альтаїр з Дружківки та фарм-клуб донеччан ХК Білий Барс з Білої Церкви.

У зв'язку з цим, ХК Донбас вважає нелогічним утримувати гравців клубу від можливості працевлаштуватися в сильніших чемпіонатах, що дозволяють підвищувати рівень їх майстерності і приймає рішення не брати участь в українських змаганнях сезону 2014/2015 рр. ..

"На даний момент, для того, щоб зберегти боєздатність гравців Донбасу, для того, щоб вони мали ігрову практику, ми відпустимо їх в інші клуби, в інші чемпіонати. Ми продовжуємо розвивати регіональний, юнацький та дитячий хокей в Донбасі.

У Донецьку продовжать роботу дитячі школи в льодових палацах Лідер і Алмаз, а в Дружковці - ЛДС Альтаїр. На жаль, після всім відомого нелюдського підпалу та пограбування, стала неможливою робота дитячої школи в донецькій Льодовій Арені Дружба.

Втім, всі ми сподіваємося на краще. Наші плани залишилися незмінними - повернутися в КХЛ тоді, коли політична та економічна ситуація в Україні дозволить це зробити ", - зазначив головний тренер ХК Донбасу Олександр Годинюк.

У зв'язку з цим, хокейний клуб Донбас дякує гравцям, які раніше дали згоду виступати в чемпіонаті України у складі донецького клубу.

"Це дуже нелегкий крок, але робиться він в інтересах самих гравців. Зараз можливості для інших кроків немає", - наводить слова Годинюка xsport.ua.

Коментарі ()